Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi beide kanten met peper en zout. Laat 5 min. staan en dep de plakken droog met keukenpapier.
3
Mix de bloem met de melk en haal de aubergine erdoor. Bedek beide kanten met panko. Herhaal voor de overige plakken aubergine.
4
Pel en snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Schil en hak de gember fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui. Voeg de wortel, knoflook en gember toe en bak 5 min. mee. Pers het sap uit de limoen en voeg samen met de kokosmelk, sojasaus en het kerriepoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 min. koken. Pureer het geheel met een staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen de overige olie in een koekenpan en bak de aubergine rondom goudbruin door deze 3-4 min. per kant te bakken. Snijd ondertussen de bosui in schuine, dunne ringen.
6
Verdeel de rijst en aubergine over de borden en top af met de saus, bosui en wat peper.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.