Babi Pangang Uit De Slowcooker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Babi Pangang uit de slowcooker

Babi Pangang, het lekkere varkensvlees in zoetzure saus van de Chinees, wie kent het niet? Wist je dat je dit ook heel goed zelf kan maken? Wij bereiden dit populaire recept in de slowcooker zodat alle smaken goed in het vlees en de saus trekken voor de beste smaakbeleving. Serveer met witte rijst en bosui en smullen maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept babi pangang uit de slowcooker

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min
Kookmodus
1
Verwijder het bot van de schouderkarbonade. Bestrooi het vlees met bloem, klop de overtollige bloem eraf.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de schouderkarbonade 2 min. per kant aan. Snijd het vlees in plakjes.
3
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg de schouderkarbonade, ui, knoflook tomatenpuree, chilisaus en ketjap in de slowcooker. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker voor 6 uur op stand ‘low’.
4
Laat de atjar uitlekken in een zeef en voeg toe aan de slowcooker. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker nog 30 min. op stand ‘low’.
5
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
6
Serveer de Babi Pangang met witte rijst. Maak het gerecht af met bosui.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Maak gemakkelijk deze Babi Pangang in een braadpan. Volg de stappen in de bereidingswijze, maar vervang de slowcooker voor een braadpan. Stoof het geheel 3 tot 4 uur op laag vuur en voeg eventueel extra vocht toe.

Welk vlees gebruiken voor Babi Pangang?

Babi Pangang is een populair gerecht uit de Chinees-Indonesische keuken, dat bestaat uit geroosterd varkensvlees geserveerd met een zoetzure saus. Voor het bereiden van Babi Pangang wordt meestal gebruik gemaakt van varkensvlees zoals varkensnek, varkensschouder of varkensbuik. Deze delen zijn over het algemeen wat vetter en malser dan andere delen van het varken, waardoor ze goed geschikt zijn om langzaam te garen.

Het vlees voor Babi Pangang wordt bereid in een mengsel van ketjap, knoflook, ui, kruiden en specerijen waardoor het een rijke smaak krijgt en lekker mals blijft.

Verschil Babi Pangang en Babi Ketjap

Babi Pangang en Babi Ketjap zijn beide populaire gerechten in de Aziatische keuken. De belangrijkste verschillen tussen de twee gerechten zit hem in de saus die wordt gebruikt en de bereiding van het vlees.

Babi Pangang is een gerecht dat bestaat uit geroosterd varkensvlees dat wordt geserveerd met een zoetzure saus op basis van tomatenpuree. De saus is rood van kleur en heeft een zoetzure smaak.

Babi Ketjap is een gerecht van varkensvlees dat wordt gestoofd in een saus van ketjap, knoflook, gember en ui. De saus is donkerbruin van kleur en heeft een zoete, hartige en soms licht pittige smaak. Het vlees wordt gestoofd totdat het zacht en mals is en de smaken van de saus in het vlees zijn getrokken.

Beide gerechten zijn bijzonder smaakvol dus duik de keuken en probeer ze beide uit. Ons Babi Ketjap recept serveer je met zelfgemaakte zoetzure komkommer.

Meer inspiratie

De slowcooker kan bij vele recepten ontzettend makkelijk zijn! Het is een echte aanwinst in je keukengarderobe. Opzoek naar nog meer overheerlijke slowcooker recepten? Bekijk dan onze pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via