Print opties

Sluiten

Babi Pangang uit de slowcooker

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwijder het bot van de schouderkarbonade. Bestrooi het vlees met bloem, klop de overtollige bloem eraf.
2
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de schouderkarbonade 2 min. per kant aan. Snijd het vlees in plakjes.
3
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Voeg de schouderkarbonade, ui, knoflook tomatenpuree, chilisaus en ketjap in de slowcooker. Pers het sap uit de citroen en voeg toe. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker voor 6 uur op stand ‘low’.
4
Laat de atjar uitlekken in een zeef en voeg toe aan de slowcooker. Roer het geheel goed door en zet de slowcooker nog 30 min. op stand ‘low’.
5
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
6
Serveer de Babi Pangang met witte rijst. Maak het gerecht af met bosui.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.