Babi pangang heb je vast wel eens op de menukaart van jouw plaatselijke Chinees voorbij zien komen. Maar ben je ook al bekend met babi ketjap? Een gerecht uit de Indonesische keuken met heerlijk gestoofd varkensvlees in zoete ketjapsaus. Wij serveren onze babi ketjap met zoetzure komkommer en rijst of nasi voor een lekker vullende maaltijd.
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht bestaande uit gestoofd varkensvlees met ketjap manis.
Voor babi ketjap gebruik je varkensvlees. Je kunt kiezen voor hamlappen, maar ook voor speklapjes, schouderkarbonade of varkenshaas. Welk vlees je gebruikt voor babi ketjap is dus aan jou. Er is veel mogelijk, maar het gerecht wordt altijd gemaakt van varkensvlees. Welke groente je bij babi ketjap serveert en eet is ook wisselend. In principe is babi ketjap op zichzelf een gerecht, maar je kunt groenten toevoegen aan de bereiding ervan of de groenten apart serveren.
Babi ketjap is overgekomen uit de Indonesische keuken.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment