Babi pangang heb je vast wel eens op de menukaart van jouw plaatselijke Chinees voorbij zien komen. Maar ben je ook al bekend met babi ketjap? Een gerecht uit de Indonesische keuken met heerlijk gestoofd varkensvlees in zoete ketjapsaus. Wij serveren onze babi ketjap met zoetzure komkommer en rijst of nasi voor een lekker vullende maaltijd.
Tip: liefhebber van gestoofde gerechten? Probeer dan eens een van onze andere stoofpotjes recepten!
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht bestaande uit gestoofd varkensvlees met ketjap manis.
Voor babi ketjap gebruik je varkensvlees. Je kunt kiezen voor hamlappen, maar ook voor speklapjes, schouderkarbonade of varkenshaas. Welk vlees je gebruikt voor babi ketjap is dus aan jou. Er is veel mogelijk, maar het gerecht wordt altijd gemaakt van varkensvlees. Welke groente je bij babi ketjap serveert en eet is ook wisselend. In principe is babi ketjap op zichzelf een gerecht, maar je kunt groenten toevoegen aan de bereiding ervan of de groenten apart serveren.
Babi ketjap is overgekomen uit de Indonesische keuken.
Geen idee hoe je de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ moet beantwoorden? We helpen je graag met onze makkelijke recepten! Van malse slowcooker recepten en snelle pasta recepten tot verrukkelijke recepten met zoete aardappel en makkelijke airfryer recepten. Er zijn genoeg recepten op Eatertainment om een keer te proberen! Ga jij binnenkort aan de slag met de babi ketjap, liever een pasta pesto of ga je toch voor een flammkuchen recept? Tip: sluit je avondmaaltijd af met een plakje zelfgemaakte bananenbrood!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment