Bapao Met Gehakt En Gember
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Bevat vis

Bapao met gehakt en gember

Liefhebbers van de Oosterse keuken hebben het ongetwijfeld wel eens gegeten: bapao. De zachte broodjes zijn gemakkelijk zelf te maken met bapaobloem, verkrijgbaar bij de toko. In dit recept vullen we de broodjes met de verrassende combinatie van gehakt en gember.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten vulling
Ingrediënten deeg
Extra benodigdheden

Recept bapao met gehakt en gember

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 5min
Kookmodus
1
Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of vet. Scheid het vet van het gehakt door het gehakt in een zeef aan te drukken. Vang het vet op en bewaar het vet voor het deeg.
2
Doe het gehakt weer terug in de pan op matig vuur en voeg de knoflook en gember toe. Blus af met oestersaus en zet apart.
3
Vul een kom met lauw water, los hier de gist in op en laat 5 min. staan. Meng ondertussen in een grote kom de bloem, suiker, zout en het bakvet van het gehakt. Voeg het gistwater toe en meng tot een deeg bol.
4
Kneed het deeg 10 min., doe terug in de kom en zet voor 10 min. op een warme plek met een vochtige theedoek op de kom.
5
Verdeel het deeg in bolletjes van gelijke grootte. Maak een kuiltje in het deeg en vul deze met één volle eetlepel gehaktvulling. Vouw dicht en laat nog 20 min. narijzen. Herhaal dit voor alle bolletjes deeg.
6
Verwarm een pan met water en zet hier een stoommandje op. Stoom de gevulde bapao vervolgens 10 min. in het stoommandje. Tip: een stoommandje en de bapaobloem zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.

Tip: check onze recepten voor gyoza dumplings en siu mai om je Oosterse high tea compleet te maken!

Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Als tegenhanger van de zachte broodjes met gember en gehakt is deze unieke, frisse en soepele Armand Schreyer Sylvaner Alsace de perfecte wijn om te schenken. Een echte allemansvriend en een fraaie, witte wijn!

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via