Print opties

Sluiten

Bapao met gehakt en gember

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 5min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten vulling
Ingrediënten deeg
Extra benodigdheden
1
Bak het gehakt rul in een koekenpan zonder olie of vet. Scheid het vet van het gehakt door het gehakt in een zeef aan te drukken. Vang het vet op en bewaar het vet voor het deeg.
2
Doe het gehakt weer terug in de pan op matig vuur en voeg de knoflook en gember toe. Blus af met oestersaus en zet apart.
3
Vul een kom met lauw water, los hier de gist in op en laat 5 min. staan. Meng ondertussen in een grote kom de bloem, suiker, zout en het bakvet van het gehakt. Voeg het gistwater toe en meng tot een deeg bol.
4
Kneed het deeg 10 min., doe terug in de kom en zet voor 10 min. op een warme plek met een vochtige theedoek op de kom.
5
Verdeel het deeg in bolletjes van gelijke grootte. Maak een kuiltje in het deeg en vul deze met één volle eetlepel gehaktvulling. Vouw dicht en laat nog 20 min. narijzen. Herhaal dit voor alle bolletjes deeg.
6
Verwarm een pan met water en zet hier een stoommandje op. Stoom de gevulde bapao vervolgens 10 min. in het stoommandje. Tip: een stoommandje en de bapaobloem zijn te koop bij de toko of speciaalzaak.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.