Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Zet de knolselderij in een kookpan net onder water en voeg een snufje zout toe. Kook de knolselderij in 10 tot 15 min. gaar.
2
Snijd intussen de rode bietjes in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Verhit de olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg de rode bietjes toe en laat 2 min. mee bakken. Blus het geheel af met de helft van de balsamico azijn.
4
Giet de knolselderij af. Voeg de bietjes toe aan de knolselderij en stamp tot stamppot met een aardappelstamper. Breng de stamppot op smaak met mierikswortel, mosterd en zout.
5
Verdeel de stamppot over de borden. Meng de rest van de balsamico azijn door de rucola. Verdeel de rucola over de stamppot. Verkruimel als laatste de geitenkaas over de stamppot.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.