In samenwerking met:
WSB Vadouvan Bloemkool Uit De Oven Met Feta Crumble En Granaatappelpitten (2)
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkool uit de oven met feta crumble en granaatappelpitten

De bloemkool uit de oven heeft een lekkere bite doordat deze geroosterd is. De vadouvan kruiden zorgt ervoor dat de bloemkool een smaakvolle laag krijgt. Het gerecht is ook nog eens koolhydraatarm, wat wil je nog meer!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen

Recept bloemkool uit de oven met feta crumble en granaatappelpitten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van 1 cm dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier de helft van de olijfolie en de Verstegen World Spice Blend Vadouvan kruiden overheen.
2
Verwijder het groen van de bospeen tot 2 cm. Schil vervolgens de bospeen en snijd de bospeen in de lengte door de helft. Pel en snijd de ui in halve ringen van 5 mm dik. Leg de bospeen en ui bij de bloemkool op de bakplaat, verdeel hier de overige olijfolie overheen en het peper en zout naar smaak. Plaats de bakplaat 30 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten gaar zijn.
3
Verkruimel ondertussen de feta en bewaar tot gebruik in de koelkast.
4
Haal de bloemkool uit de oven en verdeel de feta en granaatappelpitten hier overheen.

Tip: voeg krieltjes toe wanneer het gerecht koolhydraten mag bevatten. Kook deze 5 minuten tot beetgaar en bak deze vervolgens in een pan voor 5 minuten tot goudbruin en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe.

Creativiteit in de keuken met Vadouvan

Vadouvan is de Franse versie van een specerijenmengsel die oorspronkelijk uit India afkomstig is. Specerijen zijn plantaardige producten die worden gebruikt om smaak, aroma en kleur aan voedsel te geven. Ze worden vaak gebruikt in de keuken om gerechten op smaak te brengen, te kruiden en te versterken. Specerijen kunnen afkomstig zijn van verschillende delen van planten, zoals zaden, vruchten, schors, wortels of bloemknoppen. Ze worden meestal gedroogd en gemalen voordat ze worden gebruikt.

Vadouvan is een mengsel van diverse specerijen, waaronder ui, knoflook, mosterdzaad, fenegriek, komijn, koriander, kerriebladeren en specerijen zoals kaneel, kruidnagel en kardemom. De smaak van Vadouvan is heel kenmerkend en aromatisch. Het heeft een zoete en hartige smaak, met tonen van uien en knoflook, en een lichte curryachtige smaak door de kerriebladeren en specerijen.

Vadouvan kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het kan worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, sauzen, marinades en currygerechten om extra diepte en smaak te geven. Je kunt de kruiden ook gebruiken om extra smaak toe te voegen aan vlees, gevogelte of groenten. Vadouvan voegt een heerlijke twist toe aan allerlei gerechten, zo ook aan bloemkool uit de oven.

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten met bloemkool? Probeer dan eens deze bloemkoolsteak met linzensalade, bloemkoolsteaks zijn een leuk en lekker alternatief voor vlees. Heb je een borrel en wil je gezondere nacho’s op tafel zetten? Ga dan voor deze bloemkool nacho’s.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?