De bloemkool uit de oven heeft een lekkere bite doordat deze geroosterd is. De vadouvan kruiden zorgt ervoor dat de bloemkool een smaakvolle laag krijgt. Het gerecht is ook nog eens koolhydraatarm, wat wil je nog meer!
Tip: voeg krieltjes toe wanneer het gerecht koolhydraten mag bevatten. Kook deze 5 minuten tot beetgaar en bak deze vervolgens in een pan voor 5 minuten tot goudbruin en voeg hier naar smaak zout en peper aan toe.
Vadouvan is de Franse versie van een specerijenmengsel die oorspronkelijk uit India afkomstig is. Specerijen zijn plantaardige producten die worden gebruikt om smaak, aroma en kleur aan voedsel te geven. Ze worden vaak gebruikt in de keuken om gerechten op smaak te brengen, te kruiden en te versterken. Specerijen kunnen afkomstig zijn van verschillende delen van planten, zoals zaden, vruchten, schors, wortels of bloemknoppen. Ze worden meestal gedroogd en gemalen voordat ze worden gebruikt.
Vadouvan is een mengsel van diverse specerijen, waaronder ui, knoflook, mosterdzaad, fenegriek, komijn, koriander, kerriebladeren en specerijen zoals kaneel, kruidnagel en kardemom. De smaak van Vadouvan is heel kenmerkend en aromatisch. Het heeft een zoete en hartige smaak, met tonen van uien en knoflook, en een lichte curryachtige smaak door de kerriebladeren en specerijen.
Vadouvan kan op verschillende manieren worden gebruikt in de keuken. Het kan worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, sauzen, marinades en currygerechten om extra diepte en smaak te geven. Je kunt de kruiden ook gebruiken om extra smaak toe te voegen aan vlees, gevogelte of groenten. Vadouvan voegt een heerlijke twist toe aan allerlei gerechten, zo ook aan bloemkool uit de oven.
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke recepten met bloemkool? Probeer dan eens deze bloemkoolsteak met linzensalade, bloemkoolsteaks zijn een leuk en lekker alternatief voor vlees. Heb je een borrel en wil je gezondere nacho’s op tafel zetten? Ga dan voor deze bloemkool nacho’s.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment