In samenwerking met:
Bloemkoolcurry Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolcurry met rode linzen

Deze vegetarische bloemkoolcurry met rode linzen van DekaMarkt is kruidig, romig en superlekker! Je maakt alles gemakkelijk in één grote pan, dus weinig afwas achteraf. Serveer met naanbrood en maak af met koriander.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bloemkoolcurry met rode linzen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze vervolgens fijn met een fijne rasp. Pel en snipper de ui.
2
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 2 min. op middelhoog vuur.
3
Draai het vuur laag en voeg de kurkuma, kerrie, kardemom, laos en rode linzen toe en laat 1 min. mee bakken.
4
Voeg de kokosmelk, water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 tot 20 min. rustig doorkoken.
5
Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg de laatste 10 min. de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat mee garen.
6
Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak 2/3 van de blaadjes grof. Roer vlak voor het serveren de gehakte koriander door de curry.
8
Serveer de curry met het naanbrood en garneer het gerecht met de overige koriander.

Tip: blijft de curry te dun? Meng dan 1 eetlepel maïzena met water en voeg dit toe. Wanneer je dit even een paar minuutjes kookt, zul je al snel zien dat de curry wat dikker wordt!

Indiase vegetarische curry recepten 

Lekker, vegetarisch en makkelijk, een Indiase curry is ideaal wanneer je zin hebt in een kruidig en romig gerecht. Je laat gemakkelijk het vlees achterwege doordat het gerecht vol met verschillende smaken zit. Kies eens voor deze Indiase spinaziecurry paneer. Paneer is een kaassoort, die veel eiwitten bevat en daardoor de ideale vervanger is voor vlees of vis. Of maak deze curry met zoete aardappel en kikkererwten. In een goed half uurtje staat deze curry al op tafel!

Benieuwd naar nog meer vegetarische curry recepten? Check dan snel onze receptenpagina en laat je inspireren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via