Print opties

Sluiten

Bloemkoolcurry met rode linzen

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp deze vervolgens fijn met een fijne rasp. Pel en snipper de ui.
2
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 2 min. op middelhoog vuur.
3
Draai het vuur laag en voeg de kurkuma, kerrie, kardemom, laos en rode linzen toe en laat 1 min. mee bakken.
4
Voeg de kokosmelk, water en het groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15 tot 20 min. rustig doorkoken.
5
Maak intussen de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Voeg de laatste 10 min. de bloemkoolroosjes toe aan de curry en laat mee garen.
6
Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7
Pluk de blaadjes van de takjes koriander en hak 2/3 van de blaadjes grof. Roer vlak voor het serveren de gehakte koriander door de curry.
8
Serveer de curry met het naanbrood en garneer het gerecht met de overige koriander.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.