In samenwerking met:
Bospeensalade Met Sinaasappeldressing
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis

Bospeensalade met sinaasappeldressing

Deze verfrissende bospeensalade met sinaasappeldressing is een perfecte combinatie van zoet en hartig. De salade is makkelijk te maken, zit boordevol vitamines en andere voedingsstoffen en is daardoor ideaal voor als je op een drukke dag toch voedzaam wilt eten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept bospeensalade met sinaasappeldressing

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Schil de bospeen en schaaf deze op de mandoline of met een kaasschaaf. Rasp de schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Meng de rasp en het sap van de sinaasappel en de olijfolie met de bospeen. Breng op smaak met peper en zout.
2
Snijd de salatrio los. Verkruimel de feta en snijd de snackkomkommers over de lengte in partjes.
3
Meng de gemarineerde bospeen met de salatrio, feta en komkommer. Verdeel de salade over de borden en garneer met de vitello tonnato en de saus.

Tip: verwerk de overige bospeen in een frisse stamppot.

Kies vaker voor de bospeen

Bospeen is een veelzijdige en gezonde groente die vooral in Nederland tijdens de zomer- en herfstmaanden verkrijgbaar is, van juni tot en met november. Bospeen is een jonge wortel die nog niet volledig is volgroeid en wordt verkocht met het groen er nog aan. Dit geeft het een frisse uitstraling en maakt het gemakkelijk om te bereiden.

Bospeen kan op verschillende manieren worden verwerkt. Het kan rauw worden gegeten als snack of worden toegevoegd aan salades. Daarnaast kan het worden gekookt, gestoomd, geroosterd of worden verwerkt in maaltijdsoepen en stoofschotels. Het groen van de bospeen kan ook worden gebruikt om pesto’s en sauzen te maken.

Naast de veelzijdigheid van de groente is bospeen ook erg gezond. Het is een goede bron van vitamine A, dat belangrijk is voor het gezichtsvermogen en het immuunsysteem. Daarnaast bevat het ook vitamine C, vezels en kalium. Bospeen is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens een gezonde toevoeging aan je maaltijden.

Bospeen en sinaasappel

De combinatie van bospeen met sinaasappel in dit koolhydraatarm recept van DekaMarkt is niet alleen smakelijk, maar ook nog eens gezond. Bospeen heeft van nature een lichtzoete smaak en de frisse, zure smaak van sinaasappel vult dit goed aan. Daarnaast bevat sinaasappel veel vitamine C en antioxidanten, waardoor het een gezonde toevoeging is aan de salade. De zoete smaak van de wortelen wordt nog versterkt door de sinaasappeldressing, die ook een lichte zuurgraad heeft. Het resultaat is een salade die perfect in balans is, zowel qua smaak als qua voedingswaarde.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via