Champagne Cake Glaasjes2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Cake met witte chocolade en champagne-crème

Bij de feestdagen is champagne onmisbaar, zeker tijdens Oud & Nieuw. Eatertainer Brenda Kookt maakte een feestelijk cakeje met witte chocolade én champagne-crème. Deze kleine cakes zien er feestelijk uit, zeker wanneer je ze op een glas champagne serveert. Proost en genieten maar!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Brenda van Brenda Kookt

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept cake met witte chocolade en champagne-crème

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Smelt 100 gr witte chocolade au-bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer goed door en laat even afkoelen.
2
Klop ondertussen de ongezouten roomboter romig met behulp van een mixer. Meng de mix voor botercrème door de boter. Voeg de champagne toe en mix door het botermengsel. Klop dit 10-15 min. door elkaar op de hoogste stand totdat je een romige botercrème krijgt. Voeg de afgekoelde gesmolten witte chocolade toe aan de botercrème en mix goed door elkaar. Schep de botercrème in de spuitzak.
3
Steek met de ronde steekvorm rondjes, iets groter dan het champagneglas, uit de plakjes cake. Spuit een toef van de chocolade champagne crème op de cake. Schaaf witte chocolade over de toef en garneer met de gouden sprinkles.

Serveertip: serveer de cake met champagne-crème op een glas champagne voor een extra feestelijke touch. Klop de onderkant van de cake even af, zodat de loszittende kruimels ervan afgaan.  Eventueel kan je een klein schaaltje onder de cake leggen voor het kruimelen.

Tip: geen champagne in huis? Vervang de champagne dan door prosecco!

Heerlijke hapjes met champagne

Tijdens oudejaarsavond is er één drankje onmisbaar: champagne! Wanneer de klokslag om middernacht afgaat, proosten wij graag met een glaasje champagne. Deze Franse mousserende wijn wordt al eeuwenlang gedronken tijdens bijzondere gebeurtenissen, zoals Oud & Nieuw of wanneer er geproost wordt op bijvoorbeeld een trouwfeest. Het wordt gemaakt van het sap van zowel de blauwe als de witte druiven en komt, zoals de naam het al zegt, uit de Franse Champagnestreek. Wist je dat je deze heerlijke bubbel ook kan verwerken in allerlei hapjes voor een heerlijke smaaktoevoeging?

Zo voegen we champagne toe aan de mousse van deze kniepertjes. Kniepertjes staan symbool voor het jaar achter ons, ideaal om het jaar mee af te sluiten. Of wat dacht je van deze cake met witte chocolade en champagne-crème? Onwijs makkelijk om te maken, maar lekker van smaak en het geeft een feestelijke touch aan de borrel.

Een ander onmisbaar lekkernij tijdens oudejaarsavond is natuurlijk de oliebol. Je kan gaan voor de klassieke oliebollen naturel of met rozijnen, maar je kan er ook je eigen draai aan geven. Onze tip: champagne oliebollen met poeder- en kaneelsuiker. Door de krenten en rozijnen te wellen in champagne, krijgt de oliebol een herkenbare smaak. Afgetopt met poedersuiker en zoete kaneelsuiker is dit een smaakvol hapje voor de feestelijke avond!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?