Spaanse Manchegokroketjes 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spaanse manchegokroketjes

Waan jezelf voor even in Spaanse sferen en maak deze Spaanse manchegokroketjes voor bij de borrel! Het klinkt misschien lastig om zelf kroketjes te maken, maar niets is minder waar. Voor dit recept ben je zelf maar 30 minuutjes in de weer en je hebt er helemaal geen gekke ingrediënten voor nodig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

15 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spaanse manchegokroketjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 30min
Kookmodus
1
Verhit de olijfolie in een kookpan en voeg ½ van de bloem toe. Roer met een garde tot een roux en schenk de melk erbij. Blijf roeren met de garde tot je een gladde saus krijgt. Breng op smaak met de nootmuskaat en wat peper en zout.
2
Rasp de manchego en voeg toe aan de saus. Blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is. Doe het kaasmengsel in een kom en dek af met folie. Zet 3 uur in de koelkast om op te stijven.
3
Doe de overige bloem en panko in twee losse kommen en klop het ei los in een derde kom. Snijd het deeg in 15 gelijke porties. Maak van iedere portie een ovalen vorm (de vorm van een kroketje). Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko.
4
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan en frituur de manchegokroketjes goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 min.

Ga aan de slag met Spaanse borrelhapjes!

Stel jezelf voor dat je in een Spaanse stad zoals Barcelona of Madrid op het terras zit met de hele tafel vol hapjes of tapas. Dat wil toch iedereen? Eventjes op en neer naar Spanje is misschien lastig, maar deze setting creëer je ook gemakkelijk zelf met verschillende overheerlijke Spaanse borrelhapjes! Wij zetten een aantal van onze favorieten op een rijtje:

  • Calamares van de BBQ: een typische Spaanse tapa is natuurlijk calamares. Je vindt dit dan ook terug op vrijwel iedere menukaart van tapasrestaurants in heel Spanje! Deze versie bereiden we volgens het originele recept op de barbecue, maar je kan ze ook heel goed bereiden in een grillpan. Zo hoef je niet verzekerd te zijn van goed weer om van dit heerlijke hapje te genieten. Serveer met zelfgemaakte aioli en het feestje is compleet!
  • Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli: albondigas heb je vast al eens op de kaart zien staan van Spaanse restaurants! Deze Spaanse gehaktballetjes worden vaak geserveerd in tomatensaus. In dit recept gaan we voor een twist en maken we er Spaanse gehaktspiesjes van. Geserveerd met zelfgemaakte, pittige tomatensaus en aioli is dit een echte Spaanse klassieker.
  • Pintxos met groene olijven, peper en ansjovis: heb je al eens genoten van pintxos? Deze hapjes worden geserveerd op stokbrood. Als toppings kan je denken aan tal van verschillende vlees- en vissoorten en allerlei groenten. Wij kiezen in dit recept voor groene olijven, peper en ansjovis. Een heerlijke combinatie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via