Aziatische Stamppot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Aziatische stamppot

Kan je in de winter niet zonder een goede stamppot? Dan moet je deze Aziatische stamppot van Chefke Luc eens proberen! Met heerlijke smaakmakers als gember en ketjap manis, groenten als paksoi en Chinese kool en in crispy chili olie gebakken rookworst is dit je nieuwe favoriet.

Bekijk een video van het recept onderaan de pagina.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra ingrediënten

Aziatische stamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in fijne blokjes. Schil de gember en snijd in fijne blokjes.
2
Schil en halveer ondertussen de aardappelen. Verhit een pan met water en een snuf zout en kook de aardappelen in 15 min. gaar. Snijd de paksoi en Chinese kool in reepjes, was goed onder de kraan en kook het witte gedeelte van de paksoi samen met de Chinese kool de laatste 1 min. met de aardappelen mee.
3
Verhit ondertussen de ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en gember 10 min. aan. Voeg de ketjap manis toe en bak 5 min. mee. Zet het vuur uit na 15 min.
4
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit een pan zonder boter of olie op middelhoog vuur en bak de rookworst met de crispy chili olie krokant.
5
Giet de aardappelen, paksoi en Chinese kool af. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Voeg de ketjap uien chutney en groene gedeelte van de paksoi toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de pittig gebakken rookworst.

Heerlijke varianten van een klassieke stamppot

Stamppot is klassiek Nederlands comfortfood, maar waarom zou je het niet een internationale draai geven? Met ingrediënten en smaken uit verschillende keukens over de hele wereld, kun je eindeloos variëren met stamppotten en creëer je gemakkelijk een verrassend en veelzijdig gerecht.

Geef je stamppot een Aziatische twist door aardappel te combineren met kokosmelk en een vleugje gember. Voeg paksoi, Chinese kool en een scheutje ketjap manis toe voor een hartige smaakexplosie. Werk het af met in crispy chili olie gebakken rookworst.

Breng de zon in je bord met een Spaanse twist. Gebruik aardappelen en chorizo als basis, aangevuld met gegrilde paprika’s en zwarte olijven. Een beetje gerookt paprikapoeder en wat fijngesneden knoflook maken het geheel authentiek. Serveer met een gebakken ei voor extra smaak.

Voor een Amerikaans geïnspireerde stamppot combineer je zoete aardappelen met pompoen uit de oven en crispy bacon. In combinatie met geroosterde pecannoten en wat verse peterselie is deze variant perfect voor liefhebbers van rijke, stevige smaken.

Experimenteer met een Chinees-Indische stamppot door aardappelpuree te mengen met knapperige groenten zoals paksoi en Chinese kool. Voeg een beetje sojasaus, ketjap manis en rijstazijn toe om de puree een umami-boost te geven. Garneer met vegetarische wokstukjes en rode peper.

Wereldse stamppotvariaties zijn een geweldige manier om comfortfood te combineren met spannende nieuwe smaken. Ze zijn eenvoudig te maken en bieden de perfecte balans tussen vertrouwde en verrassende elementen. Welke stamppot uit een andere keuken ga jij als eerste proberen?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via