Broodpudding met kokos en pecan
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Broodpudding met kokos en pecan

Deze broodpudding met kokos en pecan is misschien wel de lekkerste variant die je ooit hebt gehad! Lekker romig en vol van smaak dankzij de kokos. De pecannoten maken het geheel lekker knapperig. Ideaal om je restjes oud brood mee op te maken, en nóg lekkerder met een bolletje vanille-ijs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept broodpudding met kokos en pecan

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de pecannoten zo fijn mogelijk en schep door de geraspte kokos. Spreid dit mengsel uit op een met bakpapier beklede bakvorm en duw aan. Bak 7 min. in de warme oven.
2
Meng ondertussen de bruine suiker, kaneel en het zout in een grote mengkom. Smelt ¾ van de ongezouten roomboter, voeg toe aan de mengkom en schep alles door elkaar. Haal de kokos met pecan uit de oven en stort uit in de mengkom. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Laat de lege bakvorm staan, deze ga je opnieuw gebruiken.
3
Verwarm de kokosmelk met de suiker, het vanille-extract en de overige ongezouten roomboter in een steelpan op medium vuur tot de boter is gesmolten. Dit duurt ongeveer 2 min.
4
Doe de eieren in een kom en kluts met een vork door elkaar. Doe een scheutje van de warme kokosmelk bij de eieren en roer goed. Doe nu het volledige eimengsel bij de pan op het vuur. Roer met een garde tot de eieren zijn opgelost en haal direct van het vuur.
5
Stort ½ van het kokos-pecanmengsel uit op de met bakpapier beklede bakvorm. Snijd het briochebrood in dobbelsteentjes en leg ½ van de dobbelsteentjes brioche in de vorm. Voeg het overige kokos-pecanmengsel toe en bedek met de overige dobbelsteentjes brioche. Duw alles goed aan.
6
Schenk de inhoud van de steelpan over de ingrediënten. Bak de broodpudding voor 40 min. in de oven.
7
Haal de broodpudding uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Snijd de broodpudding in stukken en serveer.

Tip: maak je deze heerlijke broodpudding als dessert? Serveer de broodpudding dan met een romig bolletje vanille-ijs! Zo maak je het dessert compleet.

Aan de slag met broodpudding!

Broodpudding is een klassiek gerecht dat perfect is om overgebleven brood om te toveren in een heerlijk dessert of hartig lunch recept. Dit recept is ontstaan in de Middeleeuwen, toen het bedoeld was als een budgetproof oplossing om voedselverspilling te voorkomen. Tegenwoordig is broodpudding geliefd vanwege zijn rijke, romige textuur en eindeloze mogelijkheden voor variatie, zowel zoet als hartig.

Zoete broodpudding is het populairst en wordt vaak gemaakt met suiker, eieren, melk en kruiden zoals kaneel of vanille. Deze ingrediënten worden over oud brood gegoten en vervolgens gebakken tot een heerlijke, romige pudding. De broodpudding met kokos en pecan is een verrassende variant van een zoete broodpudding. Deze cheesecake broodpudding is ook goddelijk wanneer je niet kan kiezen tussen cheesecake en broodpudding. Ook het proberen waard en leuk voor bijvoorbeeld een feestelijk diner is deze mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien. Zo geniet iedereen van zijn eigen romige broodpudding!

Ben je meer van hartige gerechten? Geen zorgen, broodpudding kan ook hartig zijn en is perfect voor een uitgebreide lunch of bijgerecht. Deze versie combineert brood met hartige ingrediënten zoals kaas, kruiden en groenten. Zo gaan we in dit recept voor een hartige broodpudding met kerstomaatjes, bosui, groene asperges en gerookte zalm. Een verrassende variant van broodpudding die heerlijk is om te serveren tijdens een zondagsbrunch. Zeker weten dat iedereen hiervan gaat smullen! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via