Deze broodpudding met kokos en pecan is misschien wel de lekkerste variant die je ooit hebt gehad! Lekker romig en vol van smaak dankzij de kokos. De pecannoten maken het geheel lekker knapperig. Ideaal om je restjes oud brood mee op te maken, en nóg lekkerder met een bolletje vanille-ijs.
Tip: maak je deze heerlijke broodpudding als dessert? Serveer de broodpudding dan met een romig bolletje vanille-ijs! Zo maak je het dessert compleet.
Broodpudding is een klassiek gerecht dat perfect is om overgebleven brood om te toveren in een heerlijk dessert of hartig lunch recept. Dit recept is ontstaan in de Middeleeuwen, toen het bedoeld was als een budgetproof oplossing om voedselverspilling te voorkomen. Tegenwoordig is broodpudding geliefd vanwege zijn rijke, romige textuur en eindeloze mogelijkheden voor variatie, zowel zoet als hartig.
Zoete broodpudding is het populairst en wordt vaak gemaakt met suiker, eieren, melk en kruiden zoals kaneel of vanille. Deze ingrediënten worden over oud brood gegoten en vervolgens gebakken tot een heerlijke, romige pudding. De broodpudding met kokos en pecan is een verrassende variant van een zoete broodpudding. Deze cheesecake broodpudding is ook goddelijk wanneer je niet kan kiezen tussen cheesecake en broodpudding. Ook het proberen waard en leuk voor bijvoorbeeld een feestelijk diner is deze mini broodpudding met lemoncurd en aardbeien. Zo geniet iedereen van zijn eigen romige broodpudding!
Ben je meer van hartige gerechten? Geen zorgen, broodpudding kan ook hartig zijn en is perfect voor een uitgebreide lunch of bijgerecht. Deze versie combineert brood met hartige ingrediënten zoals kaas, kruiden en groenten. Zo gaan we in dit recept voor een hartige broodpudding met kerstomaatjes, bosui, groene asperges en gerookte zalm. Een verrassende variant van broodpudding die heerlijk is om te serveren tijdens een zondagsbrunch. Zeker weten dat iedereen hiervan gaat smullen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment