Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de pecannoten zo fijn mogelijk en schep door de geraspte kokos. Spreid dit mengsel uit op een met bakpapier beklede bakvorm en duw aan. Bak 7 min. in de warme oven.
2
Meng ondertussen de bruine suiker, kaneel en het zout in een grote mengkom. Smelt ¾ van de ongezouten roomboter, voeg toe aan de mengkom en schep alles door elkaar. Haal de kokos met pecan uit de oven en stort uit in de mengkom. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Laat de lege bakvorm staan, deze ga je opnieuw gebruiken.
3
Verwarm de kokosmelk met de suiker, het vanille-extract en de overige ongezouten roomboter in een steelpan op medium vuur tot de boter is gesmolten. Dit duurt ongeveer 2 min.
4
Doe de eieren in een kom en kluts met een vork door elkaar. Doe een scheutje van de warme kokosmelk bij de eieren en roer goed. Doe nu het volledige eimengsel bij de pan op het vuur. Roer met een garde tot de eieren zijn opgelost en haal direct van het vuur.
5
Stort ½ van het kokos-pecanmengsel uit op de met bakpapier beklede bakvorm. Snijd het briochebrood in dobbelsteentjes en leg ½ van de dobbelsteentjes brioche in de vorm. Voeg het overige kokos-pecanmengsel toe en bedek met de overige dobbelsteentjes brioche. Duw alles goed aan.
6
Schenk de inhoud van de steelpan over de ingrediënten. Bak de broodpudding voor 40 min. in de oven.
7
Haal de broodpudding uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Snijd de broodpudding in stukken en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.