In samenwerking met:
Burrata Perzik Panzanella3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Burrata perzik panzanella

Deze burrata perzik panzanella is een zomerse variant op de klassieke broodsalade. De combinatie van knapperige ciabatta, sappige perziken, frisse tomaten en romige burrata zorgt voor een fris en kleurrijk gerecht dat perfect past bij warme dagen. Een eenvoudige salade met een Mediterraanse touch, ideaal als bijgerecht, lunch recept of als licht diner!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Burrata perzik panzanella

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het oude ciabattabrood in grove stukken. Verdeel het brood over een met bakpier beklede bakplaat en bak in de oven voor 15 min. totdat het brood goudbruin begint te kleuren.
2
Snijd ondertussen de perziken in partjes en halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pel en hak de pistachenoten grof.
3
Meng in een grote kom de ciabattabrood stukjes, perziken, cherrytomaten, rode ui en pistachenoten. Voeg de olijfolie en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep voorzichtig om zodat alles goed gemengd is.
4
Scheur de burrata in stukken en verdeel over de salade. Pluk de blaadjes van de basilicum en garneer over de salade. Serveer direct.
leftover pasta

Koken met restjes

Samen met Too Good To Go slaat Eatertainment de handen ineen! Wanneer je een Too Good To Go Verrassingspakket redt, weet je nooit wat er precies in zit, maar met de juiste inspiratie tover je er zeker iets lekkers mee op tafel. We helpen je graag op weg om zo te leren koken met restjes!

Wat is panzanella en wat kan je ermee?

Wanneer je denkt aan de Italiaanse keuken, denk je waarschijnlijk aan de klassieke gerechten zoals een klassieke pasta pesto, een romig risotto recept of een goddelijk lasagne recept. Maar wist je dat wij ook denken aan panzanella? Deze zomerse broodsalade is heerlijk én moet je zeker op het menu zetten op een warme dag. De basis van panzanella is brood, rode ui en tomaten. Het recept is al eeuwenoud en werd bedacht om restjes oud brood op te maken. Tegenwoordig vind je tal van varianten van panzanella en kan je eigenlijk al je restjes erin kwijt!

Zo is deze burrata perzik panzanella zo’n recept waar je alle kanten mee op kan. Wij verwerken oud ciabattabrood in het salade recept, maar je kan ook ander brood gebruiken. Denk aan overgebleven stokbrood od sneetjes brood. We vullen het aan met sappige perziken, frisse tomaten en romige burrata. Heb je nog komkommer liggen? Voeg het gerust toe! Een ander lekker panzanella recept is deze panzanella salade met aardbeien en basilicum. De croutons maken we van focaccia en mengen we met cherrytomaten en een zelfgemaakte balsamico dressing. Daarna voegen we frisse aardbeien, romige mozzarella, basilicum en meer balsamico dressing toe. Heerlijk!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?