Chiliolie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Chili olie

Deze heerlijke smaakmaker is de start van ieder gerecht waar je wat extra pit aan wil geven. Vervang bijvoorbeeld eens de olie door deze pittige chili olie bij het maken van een wokgerecht, bak een aantal reuze garnalen in deze olie voor een lekker snackje of gebruik het in de marinade voor vlees, vis of kip of pasta! Dit recept is goed voor een portie van ongeveer 300 ml.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 persoon
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Extra benodigdheden

Recept chili olie

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Maal de gedroogde chilipepers fijn in de foodprocessor. Schep de gemalen chili in een hittebestendige kom.
2
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn. Voeg de gehakte knoflook samen met het zout bij de chilivlokken.
3
Verwarm de zonnebloemolie in een wok tot een temperatuur van 120°C. Pel en snijd ondertussen ui in kwarten en gember in plakjes.
4
Controleer de temperatuur van de olie met een keukenthermometer. Als je deze niet hebt kun je dit ook controleren door een houten eetstokje of keukenlepel in de olie te steken. Wanneer er luchtbelletjes op het stokje ontstaan is de olie heet genoeg.
5
Voeg de gember, ui, steranijs, laurier, kaneel en kruidnagel toe aan de hete olie. Laat dit 20 tot 30 min. bakken op laag vuur. Roer dit regelmatig door en houd de temperatuur rond de 120°C.
6
Schep alle ingrediënten uit de olie, zodat alleen de olie overblijft. Giet de hete olie al roerend bij de chilivlokken en knoflook. Roer dit regelmatig door zodat het geheel niet verbrand en laat het afkoelen.
7
Bewaar de chiliolie in de koelkast en gebruik deze in diverse gerechten!

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?