gnocchi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi arrabbiata met chili olie

De echte pasta liefhebber kent ongetwijfeld de pasta all’arrabbiata. Het is een traditioneel pastagerecht dat zijn oorsprong in Rome vindt. De basis bestaat uit olijfolie, knoflook, tomaat en chilipepers. De naam verwijst naar de pittige chilipepers waar deze saus om bekend staat. In dit gerecht gebruiken we eerder gemaakte chili olie als basis van de saus, in plaats van olijfolie.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gnocchi arrabbiata met chili olie

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel en snipper de knoflook en ui.
2
Verwarm de helft van de chiliolie en de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, knoflook en ui toe en bak 3 min.
3
Halveer de snacktomaatjes en voeg 2/3 toe. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 15 min. doorkoken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verwarm ondertussen de resterende chili olie in een aparte pan op middelhoog vuur. Bak hierin de gnocchi ongeveer 4 min. tot ze een knapperig korstje krijgen. Voeg de gebakken gnocchi toe aan de saus.
5
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Verdeel de gnocchi over de borden, rasp er de Parmezaanse kaas overheen en maak het gerecht af met de resterende tomaatjes en een aantal blaadjes basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via