Print opties

Sluiten

Chocolade perencake

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet een springvorm in met bakspray roomboter en bekleed de bodem met bakpapier.
2
Smelt de chocolade en roomboter au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
3
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met de kristalsuiker en vanille-extract in een kom luchtig. Spatel de gesmolten chocolade erdoor. Schenk dit langzaam bij de opgeklopte eiwitten en spatel dit rustig door elkaar zonder volume te verliezen. Voeg de cacaopoeder en een snufje zout toe en meng tot een egaal beslag.
4
Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Hak de hazelnoten grof. Giet het beslag in de springvorm en verdeel de perenparten erover. Bestrooi met amandelschaafsel en hazelnoten en bak in 40 min. in het midden van de oven gaar. Laat afkoelen voor het serveren.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.