Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocoladecake met hazelnoten

Een cake van chocolade met hazelnoten: wie wordt daar nou niet gelukkig van? De combinatie van chocolade en hazelnoten staat eigenlijk altijd garant voor succes.  In dit recept maken we er niet alleen gebruik van in het beslag, maar ook als lekkere topping op de cake. Ziet het er niet heerlijk uit? Wij zijn al aan het watertanden!

Mijn menu planner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten cake
Ingrediënten topping
Keukenbenodigdheden

Recept chocoladecake met hazelnoten

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Snijd 200 gr van de boter in blokjes.
2
Vet de springvorm in met de overige boter. Bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.
3
Mix de boter en de suiker tot deze volledig is opgenomen. Voeg een ei per keer toe en klop deze erdoor. Spatel het bakmeel en cacaopoeder door het mengsel.
4
Hak de hazelnoten grof. Spatel deze door het mengsel.
5
Bak in het midden van de oven voor 60 minuten Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
6
Laat 5 minuten in de springvorm zitten. Verwijder de springvorm en laat ongeveer een uur afkoelen op een rekje.

Topping

1
Laat de boter op kamertemperatuur komen en snijd in blokjes.
2
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
3
Hak de noten grof.
4
Smelt de chocolade au bain-marie, in een kom boven een pannetje met een laag heet water.
5
Klop ondertussen de boter en de poedersuiker luchtig met een mixer. Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade erdoor.
6
Smeer de crème over de cake. Bestrooi met de hazelnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via