Print opties

Sluiten

Chocoladecake met hazelnoten

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 45min

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten cake
Keukenbenodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter en eieren op kamertemperatuur komen. Snijd 350 gr van de boter in blokjes.
2
Vet een springvorm in met 5 gr boter. Bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier.
3
Mix 200 gr boter met de basterdsuiker tot deze volledig is opgenomen. Voeg een ei per keer toe en klop deze erdoor. Spatel het bakmeel en cacaopoeder door het mengsel. Hak 50 gr hazelnoten grof. Spatel deze door het mengsel.
4
Bak in het midden van de oven voor 60 min. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat 5 minuten in de springvorm zitten. Verwijder de springvorm en laat ongeveer een uur afkoelen op een rekje.
5
Rooster voor de topping de overige hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Hak de noten grof. Smelt de chocolade au bain-marie in een hittenbestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
6
Klop ondertussen de boter en de poedersuiker luchtig met een mixer. Spatel hier voorzichtig de gesmolten chocolade door. Smeer de crème over de cake en bestrooi met de hazelnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.