Chocolate chip kruidnoten 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Chocolate chip kruidnoten

Chocolate chip cookies, maar dan in de vorm van kruidnoten! Lekker om uit te delen of om helemaal voor jezelf te houden. Duik jij de keuken in om ze te maken voor pakjesavond?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten

Recept chocolate chip kruidnoten

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 15min
Totale tijd
1u 45min
1
Mix de bloem met het bakpoeder, de suiker, speculaaskruiden en het zout. Voeg de boter en melk toe en kneed met je handen tot een soepel deeg. Voeg ⅘ van de chocolate chips toe en kneed ook door het deeg. Rol het deeg in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak van het deeg kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze iets plat, zodat ze de vorm van een kruidnoot krijgen. Verdeel de overige chocolate chips over het deeg en druk aan. Bak de kruidnoten in 15 min. goudbruin en laat ze vervolgens helemaal afkoelen.

Allerlei lekkers voor pakjesavond

Sinterklaas brengt niet alleen cadeautjes, maar ook lekkere recepten die je zelf kunt maken om de feestvreugde te vergroten. In de aanloop naar het Sinterklaasfeest is het een traditie om samen met familie en vrienden in de keuken te staan en te genieten van het bakken van smakelijke en makkelijke recepten. Een favoriet bij jong en oud zijn de kruidige pepernoten. Deze kleine, knapperige lekkernijen gevuld met de warme smaken van speculaaskruiden en een vleugje anijs, zijn eenvoudig zelf te maken. Meng bloem, boter, bruine basterdsuiker en een snufje zout tot een stevig deeg, voeg vervolgens de kruiden toe en rol kleine bolletjes. Na een korte baktijd vult de keuken zich met een heerlijke geur en zijn de pepernoten klaar om te smullen. Of wat dacht je van deze heerlijke zelfgemaakte kruidnoten? Een lekkernij om met z’n allen van te genieten!

Een andere onmisbare Sinterklaas lekkernij is de gevulde speculaas. Dit traditionele gebak combineert de kruidige smaak van speculaas met een smeuïge amandelspijsvulling. Maak een deeg van bloem, boter, suiker en speculaaskruiden, en verdeel het in twee helften. Rol één helft uit en bedek de bodem van een bakvorm, smeer er vervolgens een royale laag amandelspijs overheen en bedek het geheel met de tweede helft deeg. Na het bakken ontstaat een knapperige buitenkant met een smeuïge, zoete vulling die het water in de mond doet lopen.

Naast deze klassiekers kun je ook je eigen twist geven aan Sinterklaas lekkernijen. Experimenteer bijvoorbeeld met speculaas muffins, chocoladeletters met een crunchy twist of zelfgemaakte marsepein in verschillende smaakvariaties. Samen in de keuken staan en genieten van deze zelfgemaakte lekkernijen versterkt de gezelligheid en maakt het Sinterklaasfeest extra bijzonder.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via