Courgettecake
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Courgettecake

Wil jij een snelle, makkelijke snack bereiden die ook gezond is? Dat kan met de courgettecake! De combinatie van de vezels uit de groente en de eiwitten uit het ei zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Hierdoor is de courgettecake een ideaal tussendoortje voor in je lunch box.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Courgettecake
Extra benodigdheden

Recept courgettecake

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de courgette grof en voeg deze samen met het zout in een grote kom. Meng goed door elkaar en laat 5 min. staan. Laat de courgette en mais daarna uitlekken op een zeef.
2
Klop ondertussen de eieren luchtig en voeg de Italiaanse kruiden en 2/3 van de olijfolie toe. Meng de bloem en bakpoeder door de eieren en schep als laatste de courgette en mais door het beslag.
3
Vet een cakevorm in met de resterende olijfolie. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake 50 tot 60 min. op 180°C. Controleer of de cake gaar is met behulp van een houten prikker.

Tip: Laat de cake volledig afkoelen voordat deze gesneden wordt. Je kunt de cake ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt er ook plakken van snijden, per stuk verpakken in folie en in de vriezer bewaren.

Cake kan dus een verantwoord tussendoortje zijn, ja echt!. Zo hebben we nog verschillende cake recepten die ook goed als tussendoortje kunnen worden bereid. De Wortelcake met walnoten en sinaasappel roomkaas glazuur of de Honingcake met noten. Ben jij toch een echte zoetekauw? Dan zijn de Chocolade cake met hazelnoten of de American pancakes misschien meer iets voor jou.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via