Courgetti Bolognese Met Burrata
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Courgetti bolognese met burrata

Spaghetti bolognese is een echte klassieker. De traditionele Italiaanse bolognesesaus is afkomstig uit het plaatsje Bologna en wordt gebruikt in het oorspronkelijke recept met gehakt en buikspek (pancetta). Probeer ook eens een vegetarische variant met heerlijke gemarineerde pulled oats waarbij de spaghetti is vervangen door courgetti, oftewel courgetti bolognese!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Volledig recept bekijken

Recept courgetti bolognese met burrata

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Kook de courgetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Het is ook mogelijk om zelf courgetti te maken, door 1 courgette in dunne pasta slierten te snijden. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes.
2
Meng de pulled oats met de extra vergine olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chili. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken.
3
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Door deze als laatste toe te voegen behouden ze hun lekkere bite. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
4
Giet de verse pasta af en roer de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta met de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, burrata en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via