Meng de gist met de lauwwarme melk en laat 5 min. staan. Meng de tarwebloem met het zout in een grote kom. Voeg het ei, 100 gr kristalsuiker en het vanille-extract toe aan de bloem. Giet geleidelijk het melk-gistmengsel erbij en roer tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt 60 min. rijzen op een warme plek, tot het in volume is verdubbeld.
2
Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180°C. Schep met een ijsschep bolletjes van het beslag in de olie en bak de oliebollen in 5–6 min. rondom goudbruin en gaar. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
3
Schep de vanille custard in een spuitzak met spuitmondje en laat 10 el van de custard apart. Snijd de oliebollen open en vul met de vanille custard. Smeer de bovenkant van elke oliebol in met 1 el vanille custard. Strooi hier een dunne laag kristalsuiker overheen.
4
Brand de suiker met een koksbrander tot deze gesmolten en gekaramelliseerd is. Laat even uitharden en serveer direct.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.