Crispy artisjok met yoghurtdip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crispy artisjok met yoghurtdip

Artisjokken hebben een subtiele, nootachtige smaak met een vleugje zoetheid. Een smaak die het perfect doet in deze dip! De artisjokken bak je krokant in oregano en combineer je vervolgens met een yoghurtdip gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook, munt, dille, citroen peper en zout. Een vegetarisch borrelhapje dat perfect is voor op de borrelplank!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept crispy artisjok met yoghurtdip

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Doe de artisjokken samen met de oregano en het zout in een kom en meng goed.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de artisjokken erin. Laat het vuur middelhoog en raak de artisjokken voor 7 min. niet aan. Keer daarna af en toe net zo lang tot ze aan alle kanten krokant geworden zijn.
3
Hak de munt en dille fijn en pel en rasp de knoflook. Pers het sap uit de citroen. Voeg de knoflook, alle munt en ½ van de dille toe aan de Griekse yoghurt samen met het citroensap en wat peper en zout en mix.
4
Verdeel de yoghurt over een bord en top af met de artisjokken. Garneer met de overige dille.

De lekkerste dips voor bij de borrel

Een uitgebreide borrel, wie houdt er niet van? Zeker nu in de zomer is het heerlijk om vrienden of familie uit te nodigen en een heerlijke, goedgevulde borrelplank op tafel te toveren. Een of meerdere lekkere dipjes mogen hier uiteraard niet op ontbreken! De crispy artisjok met yoghurtdip is een superlekker voorbeeld, maar voor wanneer je graag wilt variëren geven wij hieronder nog wat tips.

Whipped feta dip

Je hebt het misschien al eens op TikTok of Instagram voorbij zien komen: de whipped feta dip. Met maar 7 ingrediënten heb jij deze lekkere dip al gemaakt! De whipped feta beleg je met bieslook, honing, chilivlokken en peper en zout voor de ultieme smaakcombinatie. Lekker om in te dippen met stokbrood!

Burrata dip met rode druiven

Met deze dip verras je je gasten eenvoudig én snel, want de burrata dip met rode druiven is al in een kwartiertje gemaakt. Verdeel balsamico en olijfolie over de druiven heen en schuif ze de oven in. Vervolgens verdeel je de burrata over een bord met daarbovenop de druiven, pistachenoten en basilicum. Ontzettend lekker!

Olijfolie dips

Een goede olijfolie met wat zout is al ontzettend lekker, maar hoe leuk is het om met olijfolie meerdere lekkere olijfolie dips te maken? Wij gingen aan de slag met een balsamico dip, een frisse dip met citroen en dragon en een spicy dip met chili en gerookte paprikapoeder. Supermakkelijk om te maken, want je mixt per dip alle ingrediënten en meer hoef je niet te doen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?