Artisjokken hebben een subtiele, nootachtige smaak met een vleugje zoetheid. Een smaak die het perfect doet in deze dip! De artisjokken bak je krokant in oregano en combineer je vervolgens met een yoghurtdip gemaakt van Griekse yoghurt, knoflook, munt, dille, citroen peper en zout. Een vegetarisch borrelhapje dat perfect is voor op de borrelplank!
Een uitgebreide borrel, wie houdt er niet van? Zeker nu in de zomer is het heerlijk om vrienden of familie uit te nodigen en een heerlijke, goedgevulde borrelplank op tafel te toveren. Een of meerdere lekkere dipjes mogen hier uiteraard niet op ontbreken! De crispy artisjok met yoghurtdip is een superlekker voorbeeld, maar voor wanneer je graag wilt variëren geven wij hieronder nog wat tips.
Je hebt het misschien al eens op TikTok of Instagram voorbij zien komen: de whipped feta dip. Met maar 7 ingrediënten heb jij deze lekkere dip al gemaakt! De whipped feta beleg je met bieslook, honing, chilivlokken en peper en zout voor de ultieme smaakcombinatie. Lekker om in te dippen met stokbrood!
Met deze dip verras je je gasten eenvoudig én snel, want de burrata dip met rode druiven is al in een kwartiertje gemaakt. Verdeel balsamico en olijfolie over de druiven heen en schuif ze de oven in. Vervolgens verdeel je de burrata over een bord met daarbovenop de druiven, pistachenoten en basilicum. Ontzettend lekker!
Een goede olijfolie met wat zout is al ontzettend lekker, maar hoe leuk is het om met olijfolie meerdere lekkere olijfolie dips te maken? Wij gingen aan de slag met een balsamico dip, een frisse dip met citroen en dragon en een spicy dip met chili en gerookte paprikapoeder. Supermakkelijk om te maken, want je mixt per dip alle ingrediënten en meer hoef je niet te doen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment