Burrata dip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Burrata dip met rode druiven

Wat een plaatje is dit borrelhapje! Deze feestelijke burrata dip met rode druiven is klaar in een kwartiertje. Zo verras je je gasten heel eenvoudig én snel. Schenk er een heerlijk glas wijn bij in en het proosten kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept burrata dip met rode druiven

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Doe de druiven samen met de balsamico en olijfolie in een kleine ovenschaal en mix goed. Schuif voor 10 min. in de oven.
2
Hak ondertussen de pistachenoten en basilicum fijn. Verdeel de burrata over een bord en leg daar de druiven, pistachenoten en basilicum op. Top af met een snuf peper en zout en serveer de burrata dip met crackers naar keuze.

Tip: hoeft het borrelhapje niet vegetarisch te zijn? Voeg gedroogde ham toe in de laatste stap.

De lekkerste borrelhapjes

Heb jij een borrel op de planning staan? Wij helpen je op weg met een aantal heerlijke borrelhapjes! Het is natuurlijk ontzettend lekker om heerlijk te borrelen, maar af en toe kan de voorbereiding best wat tijd kosten. Je kan daarom natuurlijk altijd kiezen voor een borrelplank die je vult met kant-en-klare hapjes, kaasjes en vleeswaren, maar veel leuker is het om zelf de keuken in te duiken om wat lekkere borrelhapjes klaar te maken. Wedden dat je gasten daar veel meer van gaan smullen? Hieronder vind je borrelhapjes die binnen 15 minuutjes klaar zijn:

  • Ketjap-knoflook garnalen: grote garnalen die je mengt met limoen, ketjap en sojasaus, vervolgens bakt en garneert met sesamzaadjes, Sriracha Peanut Crunch en peterselie. Hét borrelhapje voor visliefhebbers!
  • Gevulde snoeppaprika’s met cottage cheese en tomaat: op zoek naar een hapje met groenten? Probeer deze gevulde snoeppaprika’s! Het enige wat je hoeft te doen is de paprika’s opensnijden en vullen met cottage cheese, tomaatjes, peterselie, walnoten en chilivlokken.
  • Wraps met pompoenhummus, avocado, courgette en feta: van wraps kan je ontzettend leuke borrelhapjes maken én je kan ze vullen met allerlei dingen die jij lekker vindt. Deze wraps met pompoenhummus, avocado, courgette en feta zijn een echte aanrader!
  • Champignons uit de airfryer: ook in de airfryer maak je verrukkelijke borrelhapjes, zoals deze champignons. Vul de champignons met kaas en chorizo, bak ze in de airfryer en top af met bieslook. Enorm lekker!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via