Driekleurige vegetarische stamppot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Driekleurige vegetarische stamppot

De winter betekent genieten van de lekkerste stamppotten! Zin in pompoen, pastinaak of zoete aardappel? Probeer ze eens te combineren. De toppings van cottage cheese, lente-ui, linzen en cashewnootjes smaken verrassend goed in combinatie met de driekleurige basis van de stamppot.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept driekleurige vegetarische stamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Schil de zoete aardappel en de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg samen met de pompoenblokjes toe aan een pan met water. Kook ongeveer 20 min. tot alles zacht is.
2
Maak ondertussen de knoflook en ui schoon en snipper fijn. Bak de ui en knoflook in de olie tot de ui glazig wordt. Spoel de linzen af en laat deze uitlekken. Hak ondertussen de cashewnootjes in kleine stukjes en snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
3
Giet de aardappels, pastinaak en pompoen af. Houd een beetje kookvocht apart. Stamp met een stamper fijn. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Roer vervolgens de knoflook en ui erdoorheen. Maak op smaak met peper en zout.
4
Serveer de stamppot met de linzen, gehakte cashewnootjes, cottage cheese en lente-ui.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via