Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de zoete aardappelfriet 20 min. in het midden van de oven.
2
Kneus de peperkorrels grof. Breng de peperkorrels, sjalot, de helft van de dragon, witte wijn, appelazijn en een snufje zout aan de kook in een steelpannetje. Laat op laag vuur in circa 5 min. met een kwart inkoken. Giet door een zeef en laat afkoelen.
3
Smelt op laag vuur boter in een steelpan, maar laat niet koken. Draai het vuur uit als de boter begint te scheiden: er ontstaat een helder deel en een troebel deel. Schenk (zonder te roeren) het heldere deel, ofwel de geklaarde boter, in een kommetje. Schenk het troebele deel niet mee.
4
Breng een laagje water aan de kook in een pan waar een vuurvaste kom op past. Klop de eidooiers in de kom los met het water. Voeg het witte wijnmengsel toe en zet de vuurvaste kom op de pan met kokend water. Zorg dat het water de kom niet raakt. Klop met een garde in circa 5 min. tot een dikke saus. Haal van het vuur en klop druppelsgewijs de geklaarde boter door de saus. Voeg het citroensap en de overige dragon toe.
5
Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout en peper. Smelt bakboter in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de rozemarijn toe. Bak de entrecotes 2 min. per kant. Laat 5 min. rusten in aluminiumfolie.
6
Serveer de entrecotes met zoete aardappelfriet en bearnaisesaus.

Meer inspiratie

Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
Hoofdgerechten
Geroosterde zoete aardappelpartjes met vijgen, pistache noten en tijm
15 min
Rode Bietenstamppot Met Appel En Brie
Hoofdgerechten
Rode bietenstamppot met appel en brie
30 min
Geroosterde Venkel Uit De Oven Met Kipdrumsticks
Hoofdgerechten
Geroosterde venkel uit de oven met kipdrumsticks
35 min
Kruidige Pompoenstamppot Met Zoete Aardappel
Hoofdgerechten
Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel
25 min
Tapas Spiesjes Met Patatas Bravas Dip
Borrelhapjes & snacks
Tapas spiesjes met patatas bravas dip
45 min
Gevulde Zoete Aardappel Met Quinoa En Tahinidressing
Hoofdgerechten
Gevulde zoete aardappel met quinoa en tahinidressing
35 min
Romige Aardappelsalade Met Verse Rozemarijn En Spekjes
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met verse rozemarijn en spekjes
30 min
Loaded Potato Met Atjar En Satesaus
Hoofdgerechten
Loaded potato met atjar en satésaus
25 min
Loaded Potato Met Gehakt En Mais
Hoofdgerechten
Loaded potato met gehakt en maïs
10 min
Vegan Kapsalon Met Oesterzwamshoarma
Hoofdgerechten
Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
45 min
Loaded Potato Met Spekjes En Cheddar
Hoofdgerechten
Loaded potato met spekjes en cheddar
10 min
Ovenschotel Bloemkool Room Met Gehakt
Hoofdgerechten
Ovenschotel bloemkool-room met gehakt
10 min
Witlof Met Parmaham En Parmezaanse Kaas
Hoofdgerechten
Witlof met parmaham en Parmezaanse kaas
30 min
Zoete Aardappelchips Met Geroosterde Kikkererwten
Borrelhapjes & snacks
Zoete aardappelchips met geroosterde kikkererwten
40 min
Ovenschotel Met Witte Asperges En Tomaat
Hoofdgerechten
Ovenschotel met witte asperges en tomaat
20 min
Gepofte Zoete Aardappel Met Spek
Hoofdgerechten
Gepofte zoete aardappel met spek
25 min
Rosti Met Spinazie Feta En Avocadospread
Hoofdgerechten
Rösti met spinazie, feta en avocadospread
15 min
Aardappelgratin Met Prei Biet En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Aardappelgratin met prei, biet en geitenkaas
15 min
Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Hoofdgerechten
Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus
20 min
Gegrilde Auberginekrans Met Pommes Duchesse
Voor- & tussengerechten
Gegrilde auberginekrans met pommes duchesse
30 min
Zuurkoolstamppot Met Bospaddenstoelen En Dragon
Hoofdgerechten
Zuurkoolstamppot met bospaddenstoelen en dragon
15 min
Zoete Aardappelpuree Met Banaan En Avocado Voor Kids
Ontbijt
Zoete aardappelpuree met banaan en avocado voor kids
5 min
Romige Aardappelsalade Met Mosterd En Kipworst
Bijgerechten
Romige aardappelsalade met mosterd en kipworst
10 min
Rucola Stamppot Met Gruyere Kaas
Hoofdgerechten
Rucola stamppot met Gruyère kaas
10 min
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
Hoofdgerechten
Provençaalse ratatouille met kruidige aardappeltjes
30 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Vrij van vis
Soort
Aardappel
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via