Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Sauzen & smeersels
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Voorkeur
Lekker snel < 20 minuten
Medium 20 - 40 minuten
Uitgebreid > 40 minuten
Alle recepten
Lifestyle
Evenementen
Over ons
Aanmelden
Recepten
Lifestyle
Evenementen
Aanmelden
Home
Recepten
Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Lunch & brunch
Hoofdgerechten
Opslaan
Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep
Ingrediënten
10 personen
Ingrediënten
2 l water
1 el zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
7 MAGGI Bouillonblokjes
140 gr tomatenpuree
400 gr gepelde tomaten, uit blik
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
250 gr half-om-half gehakt
65 gr witte rijst
5 lente-uien
zwarte peper
4 takjes basilicum
Extra benodigdheden
Staafmixer
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.
2
Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.
3
Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
4
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.
5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.
7
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
8
Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
Meer inspiratie
Bekijk meer
Hoofdgerechten
Witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Courgette-broccolisoep met en oude kaas-knoflookcroutons
10 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Aardappelsoep met truffeltapenade
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Preisoep met aardappel en krokant gebakken spek
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Teriyaki chicken met rijst
25 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gebakken broccoli-rijst met achterham en ei
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Minestronesoep met kip en groenten
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Vegetarische rendang met komkommer en atjar
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Pindasoep met pompoen en gember
15 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Mosterdsoep met spek
30 min
Opslaan
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Selderij
Voedingswaarden
Per 1 persoonsportie
Voedingswaarden
Aanmelden
Vind je dit leuk?
1
0
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Geef een reactie
undefined
Reactie plaatsen
Over dit recept
Gerecht
Lunch & brunch
Hoofdgerechten
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Soort
Soep
Rijst
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis
Gemaakt door Eatertainment
Delen via
Reacties
Plaats nieuwe reactie