Familie Van Lieshout Omas Duitse Tomatensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep

Wil je eens wat anders dan de klassieke tomatensoep? Probeer dan eens deze goedgevulde variant met rijst en gehaktballetjes. Geheel volgens traditioneel recept bereid en bijzonder smaakvol dankzij de bouillon en (verse) kruiden.

Mijn menu planner

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept familie van lieshout – oma’s duitse tomatensoep

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.
2
Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.
3
Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
4
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.
5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.
7
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
8
Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via