Familie Van Lieshout Omas Duitse Tomatensoep
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min

Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.
2
Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.
3
Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
4
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.
5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.
7
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
8
Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Lunch & brunch
Hoofdgerechten
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Soort
Soep
Rijst
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via