Print opties

Sluiten

Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.
2
Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.
3
Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
4
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.
5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.
7
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
8
Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.