Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Familie Van Lieshout – Oma’s Duitse tomatensoep
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
10 personen
Ingrediënten
2 l water
1 el zonnebloemolie
1 ui
2 teentjes knoflook
7 MAGGI Bouillonblokjes
140 gr tomatenpuree
400 gr gepelde tomaten, uit blik
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gedroogde oregano
250 gr half-om-half gehakt
65 gr witte rijst
5 lente-uien
zwarte peper
4 takjes basilicum
Extra benodigdheden
Staafmixer
1
Breng een pan met water aan de kook. Snipper de ui en knoflook fijn. Verwarm wat olie in een andere pan en fruit hier de ui en knoflook aan.
2
Voeg de bouillonblokjes, tomatenpuree, gepelde tomaten, ui, knoflook, basilicum en de oregano toe aan het kokende water.
3
Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat minstens een half uur zachtjes pruttelen.
4
Draai ondertussen soepballetjes van het gehakt en bak deze in een andere bakpan bruin in wat olie.
5
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Snijd de lente-ui in dunne ringen en fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Roer vervolgens de lente-ui door de gekookte rijst.
7
Pureer de soep met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg daarna de gehaktballetjes toe en breng op smaak met zwarte peper.
8
Serveer de soep met een schep rijst en garneer met wat verse blaadjes basilicum.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.