Pizza Chefke Luc
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Flatbread pizza met tonijn

Helemaal zelf flatbread pizza’s maken? Met dit recept van Chefke Luc is het een fluitje van een cent! Het deeg voor de flatbread pizza’s maak je van zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en een snufje zout. Vervolgens kan je het natuurlijk beleggen met alles wat jij lekker vindt, maar in dit recept gaan we voor gestoofde tomaatjes, tonijn, ui, kappertjes, olijven en natuurlijk geraspte kaas.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept flatbread pizza met tonijn

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en een snufje zout tot een deeg en kneed 5 min. Pak het deeg in plasticfolie in en laat minimaal 15 min. rusten.
2
Pel de knoflook en hak de basilicum fijn. Doe de cherrytomaten samen met de knoflook, 1/3 van de olijfolie en een snufje zout in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de tomatenpuree toe en stoof tot de tomaten zacht zijn en er een sausje ontstaat door het vocht. Breng op smaak met peper en basilicum en verwijder het teentje knoflook uit de pan.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de tonijn uitlekken. Pel de ui en snijd in ringen.
4
Maak 6 gelijke bolletjes van het deeg en rol uit tot mini pizza’s. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel hier de overige olijfolie over en leg de mini pizza’s erop.
5
Verdeel de gestoofde tomaten over de pizza’s, gevolgd door de tonijn, ui, olijven, kappertjes en geraspte kaas. Bak de pizza’s 15 min. af in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn.

Lekkers uit de Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om de overheerlijke pasta recepten, pizza recepten en risotto recepten. Denk bijvoorbeeld aan een smaakvolle pasta pesto. We geven deze pasta een Grieks tintje door er feta aan toe te voegen, want de pasta lekker smeuïg maakt. De zelfgemaakte basilicum-dille pesto geeft het gerecht een heerlijke touch. Een ander lekker pastagerecht is deze spaghetti met ‘nduja en citroen. Dit gerecht zet je binnen een kwartier op tafel en is daardoor heel goed geschikt voor op een doordeweekse avond! Heb je langer de tijd om in de keuken te staan? Kies ervoor om zelf pasta te maken! Deze zelfgemaakte pasta met burrata kost wat meer tijd, maar het zelf pasta maken is ontzettend leuk én lekker.

Liefhebber van risotto? Ga voor deze tomatenrisotto met burrata. Een relatief gemakkelijk te maken recept dat ook nog eens vegetarisch is. Ook lekker zijn deze risottoballetjes: paddenstoelen arancini. Een heerlijk borrelhapje gemaakt van paddenstoelenrisotto en mozzarella, omhuld met een krokant laagje. Leuk om te maken met overgebleven risotto!

De pizza’s mogen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Een makkelijk te maken pizzarecept dat óók nog eens superlekker is, is deze pizza caprese. Je maakt de bodem van vers bladerdeeg, waardoor het recept lekker snel gemaakt is. Beleg het vervolgens met pesto, tomaat en mozzarella en bak de pizza af in de oven. Vervolgens top je de pizza af met pijnboompitten en basilicum en kan het genieten beginnen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via