Helemaal zelf flatbread pizza’s maken? Met dit recept van Chefke Luc is het een fluitje van een cent! Het deeg voor de flatbread pizza’s maak je van zelfrijzend bakmeel, Griekse yoghurt en een snufje zout. Vervolgens kan je het natuurlijk beleggen met alles wat jij lekker vindt, maar in dit recept gaan we voor gestoofde tomaatjes, tonijn, ui, kappertjes, olijven en natuurlijk geraspte kaas.
De Italiaanse keuken staat natuurlijk bekend om de overheerlijke pasta recepten, pizza recepten en risotto recepten. Denk bijvoorbeeld aan een smaakvolle pasta pesto. We geven deze pasta een Grieks tintje door er feta aan toe te voegen, want de pasta lekker smeuïg maakt. De zelfgemaakte basilicum-dille pesto geeft het gerecht een heerlijke touch. Een ander lekker pastagerecht is deze spaghetti met ‘nduja en citroen. Dit gerecht zet je binnen een kwartier op tafel en is daardoor heel goed geschikt voor op een doordeweekse avond! Heb je langer de tijd om in de keuken te staan? Kies ervoor om zelf pasta te maken! Deze zelfgemaakte pasta met burrata kost wat meer tijd, maar het zelf pasta maken is ontzettend leuk én lekker.
Liefhebber van risotto? Ga voor deze tomatenrisotto met burrata. Een relatief gemakkelijk te maken recept dat ook nog eens vegetarisch is. Ook lekker zijn deze risottoballetjes: paddenstoelen arancini. Een heerlijk borrelhapje gemaakt van paddenstoelenrisotto en mozzarella, omhuld met een krokant laagje. Leuk om te maken met overgebleven risotto!
De pizza’s mogen in dit rijtje natuurlijk niet ontbreken. Een makkelijk te maken pizzarecept dat óók nog eens superlekker is, is deze pizza caprese. Je maakt de bodem van vers bladerdeeg, waardoor het recept lekker snel gemaakt is. Beleg het vervolgens met pesto, tomaat en mozzarella en bak de pizza af in de oven. Vervolgens top je de pizza af met pijnboompitten en basilicum en kan het genieten beginnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment