Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt en een snufje zout tot een deeg en kneed 5 min. Pak het deeg in plasticfolie in en laat minimaal 15 min. rusten.
2
Pel de knoflook en hak de basilicum fijn. Doe de cherrytomaten samen met de knoflook, 1/3 van de olijfolie en een snufje zout in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg na 2 min. de tomatenpuree toe en stoof tot de tomaten zacht zijn en er een sausje ontstaat door het vocht. Breng op smaak met peper en basilicum en verwijder het teentje knoflook uit de pan.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de tonijn uitlekken. Pel de ui en snijd in ringen.
4
Maak 6 gelijke bolletjes van het deeg en rol uit tot mini pizza’s. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel hier de overige olijfolie over en leg de mini pizza’s erop.
5
Verdeel de gestoofde tomaten over de pizza’s, gevolgd door de tonijn, ui, olijven, kappertjes en geraspte kaas. Bak de pizza’s 15 min. af in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.