Spaghetti Nduja Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spaghetti met ‘nduja en citroen

Voor een lekker gerecht hoef je echt geen uren in de keuken te staan; dat bewijst deze spaghetti met ‘nduja, room en citroen. In amper 15 minuten tover je het beste van de Italiaanse keuken op tafel, en dat met slechts een handvol ingrediënten. Tip: wees niet te zuinig met de verse basilicum en serveer met een lekker glas (Italiaanse) witte wijn.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spaghetti met ‘nduja en citroen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het kookwater op smaak met flink wat zout. Giet de pasta af zodra deze beetgaar is en bewaar een kopje van het kookvocht (per 2 personen).
2
Pel ondertussen de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een pan op medium vuur en laat de knoflook zacht worden, vermijd dat de knoflook bruin kleurt. Voeg de ‘nduja toe en roer goed door elkaar.
3
Voeg na 5 min. de room toe en rasp de gele schil van de citroen boven de pan (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Pers ½ van de citroen uit boven de pan.
4
Voeg de pasta toe aan de pan en schep alles door elkaar. Laat 5 min. koken en voeg eventueel een beetje van het bewaarde kookvocht toe als de saus teveel inkookt.
5
Pluk de blaadjes van de basilicum. Verdeel de spaghetti over borden en maak af met de basilicum en wat extra zwarte peper.

Heerlijke recepten met ‘nduja

Heb jij al eens van ‘nduja gehoord? Deze smeerbare worst uit het Zuid-Italiaanse Calabrië is een ware delicatesse in de Italiaanse keuken. De worst is lekker pittig door de zongedroogde rode pepers die erin zitten. Verder wordt ‘nduja gemaakt van gemalen varkensvlees, vet en zout. Er worden geen kunstmatige dingen toegevoegd aan de worst, waardoor het een natuurlijk product is. Wij zijn in ieder geval fan van deze pittige worst en verwerken het graag in diverse gerechten.

Zo gaan we in dit recept de ‘nduja verwerken in een romige spaghetti met een vleugje citroen. Het is een onwijs makkelijk recept om te maken, maar de simpelheid zorgt juist voor een smaakexplosie. Een heerlijk pasta recept waar je zeker van gaat genieten! Een ander smaakvol recept met pasta is deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. Dankzij de toevoeging van ricotta is deze pasta lekker romig en is de pit ietsjes minder aanwezig. Geen zorgen, de pittige touch van de ‘nduja proef je nog steeds goed!

Ook lekker om te maken: orzo met ‘nduja. Dit gerecht staat al in 15 minuten op tafel en bevat naast ‘nduja ook grote garnalen, babyspinazie en sjalot. Heerlijk van smaak en ideaal voor een drukke doordeweekse avond! Wat anders dan pasta? Probeer dan een pittig vispannetje met ‘nduja! Dit pannetje bestaat uit ingrediënten als tomaat en ‘nduja en vis als Zeeuwse mosselen, zalm en inktvis en serveren we met aardappelpuree.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via