Voor een lekker gerecht hoef je echt geen uren in de keuken te staan; dat bewijst deze spaghetti met ‘nduja, room en citroen. In amper 15 minuten tover je het beste van de Italiaanse keuken op tafel, en dat met slechts een handvol ingrediënten. Tip: wees niet te zuinig met de verse basilicum en serveer met een lekker glas (Italiaanse) witte wijn.
Heb jij al eens van ‘nduja gehoord? Deze smeerbare worst uit het Zuid-Italiaanse Calabrië is een ware delicatesse in de Italiaanse keuken. De worst is lekker pittig door de zongedroogde rode pepers die erin zitten. Verder wordt ‘nduja gemaakt van gemalen varkensvlees, vet en zout. Er worden geen kunstmatige dingen toegevoegd aan de worst, waardoor het een natuurlijk product is. Wij zijn in ieder geval fan van deze pittige worst en verwerken het graag in diverse gerechten.
Zo gaan we in dit recept de ‘nduja verwerken in een romige spaghetti met een vleugje citroen. Het is een onwijs makkelijk recept om te maken, maar de simpelheid zorgt juist voor een smaakexplosie. Een heerlijk pasta recept waar je zeker van gaat genieten! Een ander smaakvol recept met pasta is deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. Dankzij de toevoeging van ricotta is deze pasta lekker romig en is de pit ietsjes minder aanwezig. Geen zorgen, de pittige touch van de ‘nduja proef je nog steeds goed!
Ook lekker om te maken: orzo met ‘nduja. Dit gerecht staat al in 15 minuten op tafel en bevat naast ‘nduja ook grote garnalen, babyspinazie en sjalot. Heerlijk van smaak en ideaal voor een drukke doordeweekse avond! Wat anders dan pasta? Probeer dan een pittig vispannetje met ‘nduja! Dit pannetje bestaat uit ingrediënten als tomaat en ‘nduja en vis als Zeeuwse mosselen, zalm en inktvis en serveren we met aardappelpuree.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment