Met het seizoen van de asperges is er niets zo lekker om dit te verwerken in diverse soorten gerechten. Zo kiezen we deze keer voor een frisse spaghetti met zelfgemaakte citroen-courgettesaus, knapperige groene asperges en gedroogde tomaten.
Tip: is de spaghetti te pittig? Voeg 2 el crème fraîche toe om de pittigheid af te zwakken.
Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta’s te vinden, maar één van onze favoriete pasta’s is spaghetti. Spaghetti zijn dunne, lange strengen pasta en wordt traditioneel gemaakt van harde tarwe en water. Het deeg wordt gerold tot lange strengen en vervolgens gedroogd voordat het wordt gekookt. Het wordt vaak geserveerd met diverse soorten sauzen, zoals tomatensaus, vleessaus, roomsaus of pesto en kan worden gegarneerd met kaas, gehaktballen, groenten of andere ingrediënten naar keuze.
Met spaghetti recepten kan je eindeloos variëren. De basis is natuurlijk de spaghetti zelf, maar je kan eigenlijk allerlei soorten ingrediënten verwerken in het gerecht. Denk aan groenten als groene asperges, broccoli, tomaten of rode bieten. Maar net wat er in het seizoen is. Verder kan je zelf saus maken voor de spaghetti, zoals een walnotensaus, maar je kan ook kiezen voor een kant-en-klare pot saus. Wat sneller om te maken, maar zelfgemaakte sauzen zijn vaak wél wat gezonder!
Qua vulling kan je een spaghetti recept aanvullen met een stukje vis, vlees of vegetarische ingrediënten. Zo kiezen we bij deze pasta met rucola voor een heerlijke ansjovisboter, gaan we in dit recept voor een pasta pangrattato met bloemkool en kiezen we bij deze spaghetti voor een combinatie van paddenstoelen en pancetta. Allerlei verschillende soorten recepten, maar elk uniek van smaak en makkelijk om te maken! Welk recept je ook kiest, een avondmaaltijd met spaghetti als basis is altijd een goed idee. Kies je liever voor een andere Italiaanse klassieker? Kijk dan eens naar de lasagne of risotto recepten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment