In samenwerking met:
Frisse Spaghetti Met Groene Asperges 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frisse spaghetti met groene asperges

Met het seizoen van de asperges is er niets zo lekker om dit te verwerken in diverse soorten gerechten. Zo kiezen we deze keer voor een frisse spaghetti met zelfgemaakte citroen-courgettesaus, knapperige groene asperges en gedroogde tomaten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frisse spaghetti met groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de harde onderkant van de asperges en halveer. Snijd de courgettes in blokjes. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd twee soeplepels (per 4 personen) van het kookvocht apart en giet de spaghetti af.
3
Kook de helft van de courgette 7 min. in het kookvocht en pureer. Roer de chilipepervlokken, citroenrasp en -sap en de helft van de kaassnippers door de courgettesaus. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de groene asperges, gedroogde tomaat en de rest van de courgette 5 min. Voeg de spaghetti en courgettesaus toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de rest van de kaassnippers.

Tip: is de spaghetti te pittig? Voeg 2 el crème fraîche toe om de pittigheid af te zwakken.

Aan de slag met een smaakvol spaghetti recept

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten pasta’s te vinden, maar één van onze favoriete pasta’s is spaghetti. Spaghetti zijn dunne, lange strengen pasta en wordt traditioneel gemaakt van harde tarwe en water. Het deeg wordt gerold tot lange strengen en vervolgens gedroogd voordat het wordt gekookt. Het wordt vaak geserveerd met diverse soorten sauzen, zoals tomatensaus, vleessaus, roomsaus of pesto en kan worden gegarneerd met kaas, gehaktballen, groenten of andere ingrediënten naar keuze.

Met spaghetti recepten kan je eindeloos variëren. De basis is natuurlijk de spaghetti zelf, maar je kan eigenlijk allerlei soorten ingrediënten verwerken in het gerecht. Denk aan groenten als groene asperges, broccoli, tomaten of rode bieten. Maar net wat er in het seizoen is. Verder kan je zelf saus maken voor de spaghetti, zoals een walnotensaus, maar je kan ook kiezen voor een kant-en-klare pot saus. Wat sneller om te maken, maar zelfgemaakte sauzen zijn vaak wél wat gezonder!

Qua vulling kan je een spaghetti recept aanvullen met een stukje vis, vlees of vegetarische ingrediënten. Zo kiezen we bij deze pasta met rucola voor een heerlijke ansjovisboter, gaan we in dit recept voor een pasta pangrattato met bloemkool en kiezen we bij deze spaghetti voor een combinatie van paddenstoelen en pancetta. Allerlei verschillende soorten recepten, maar elk uniek van smaak en makkelijk om te maken! Welk recept je ook kiest, een avondmaaltijd met spaghetti als basis is altijd een goed idee.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via