Frittatensuppe
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Frittatensuppe

Frittatensuppe is een zeer bekende soep onder wintersporters. Dit typisch Oostenrijkse gerecht doet het goed bij jong en oud, want in de bouillon zitten stukjes pannenkoek. De combinatie klinkt misschien een beetje gek, maar geloof ons, de smaak is heerlijk!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept frittatensuppe

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Meng het hete water met het runderbouillonblokje. Klop ondertussen het ei los met het koude water, de melk en het zout. Voeg de bloem toe en meng met een garde snel door totdat de bloem is opgenomen. Zorg ervoor dat je niet te lang roert, zodat de pannenkoek niet taai wordt.
2
Verwarm de olie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak een pannenkoek van ongeveer 0,5 cm dik. Bak de pannenkoek aan beiden kanten lichtbruin.
3
Snijd de bieslook fijn. Rol de pannenkoek op en snijd in dunne reepjes van circa 0,5 cm breed. Schep de pannenkoekreepjes in de runderbouillon en garneer de soep met bieslook.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Ei
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via