Print opties

Sluiten

Gado gado springrolls

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat dit eventjes afkoelen.
2
Snijd de onderkant van de krop sla en haal de bladeren uit elkaar. Was de bladeren in water en snijd de harde kern uit de blaadjes.
3
Snijd de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 15 cm lang.
4
Verwarm de pindakaas, het water en de sambal in een pan en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat iets afkoelen en meng de taugé erdoorheen.
5
Maak de springrolls één voor één. Neem hiervoor een grote kom met lauw water. Dip een rijstvel in zijn geheel onder water en plaats op een bord of snijplank. Leg de blaadjes sla in het midden op de rijstvellen zo’n 3 cm afstand vanaf de randen. Beleg de sla met witte rijst, komkommerreepjes, wortel, edamame en taugé.
6
Verkruimel een beetje cassave kroepoek over het geheel. Vouw de rechter - en linker rand van het rijstvel naar binnen en rol het geheel van onderaf op. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen.
7
Snijd de springrolls schuin door en serveer met chilisaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.