Gedroogde eidooiers zijn heerlijk in bijvoorbeeld pastagerechten, steak tartaar of over je sandwich met avocado. De smaak van deze eidooiers is umami, beter bekend als de vijfde basissmaak naast zoet, zout, zuur en bitter. Het beste effect krijg je door de eidooiers te raspen, net als Parmezaanse kaas.
Tip: gebruik zo vers mogelijke eieren, deze hebben de stevigste dooiers!
Tip: de overgebleven eiwitten kun je gebruiken voor het maken van schuim, meringues of andere zoete recepten. Ga bijvoorbeeld aan de slag met deze pavlova met frambozenjam en mascarponecrème of deze klassieke chocolademousse.
Een eidooier is het gele deel van een kippenei dat omgeven is door het eiwit.
Gedroogde eidooiers kunnen, mits op de juiste manier bewaard, lang meegaan. Wanneer je ze goed, luchtdicht verpakt, kunnen ze tot wel een jaar lang goed blijven. Bewaar ze op een koele, droge plaats en vermijd blootstelling aan vocht en warmte.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment