Gedroogde Eidooier
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gedroogde eidooiers

Gedroogde eidooiers zijn heerlijk in bijvoorbeeld pastagerechten, steak tartaar of over je sandwich met avocado. De smaak van deze eidooiers is umami, beter bekend als de vijfde basissmaak naast zoet, zout, zuur en bitter. Het beste effect krijg je door de eidooiers te raspen, net als Parmezaanse kaas.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gedroogde eidooiers

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Meng het zout en de suiker. Schep de helft hiervan in een kleine schaal. Maak 4 kuiltjes in het mengsel met de achterkant van een lepel.
2
Scheid de eidooiers van het eiwit en plaats iedere dooier voorzichtig in een apart kuiltje. Dek de dooiers af met de rest van het zoutsuikermengsel.
3
Dek de schaal af met plasticfolie en prik hier een aantal gaatjes in. Plaats de schaal voor 5 dagen in de koelkast.
4
Haal de eidooiers voorzichtig uit het mengsel en verwijder het zoutsuikermengsel onder zacht stromend water. Dep de dooiers droog met keukenpapier en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze 2 uur drogen in de oven op 60°C.
5
Wanneer de dooiers afgekoeld zijn kun je deze een maand bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast.

Tip: gebruik zo vers mogelijke eieren, deze hebben de stevigste dooiers!

 

De eiwitten kun je gebruiken voor het maken van schuim, meringues of andere bakrecepten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via