Print opties

Sluiten

Gedroogde eidooiers

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Meng het zout en de suiker. Schep de helft hiervan in een kleine schaal. Maak 4 kuiltjes in het mengsel met de achterkant van een lepel.
2
Scheid de eidooiers van het eiwit en plaats iedere dooier voorzichtig in een apart kuiltje. Dek de dooiers af met de rest van het zoutsuikermengsel.
3
Dek de schaal af met plasticfolie en prik hier een aantal gaatjes in. Plaats de schaal voor 5 dagen in de koelkast.
4
Haal de eidooiers voorzichtig uit het mengsel en verwijder het zoutsuikermengsel onder zacht stromend water. Dep de dooiers droog met keukenpapier en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat ze 2 uur drogen in de oven op 60°C.
5
Wanneer de dooiers afgekoeld zijn kun je deze een maand bewaren in een luchtdichte bak in de koelkast.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.