Print opties

Sluiten

Gegrilde asperges met gerookte boter

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Start met het roken van de boter. Laat de rookmot gloeien in een smoke generator voor de kamado. Snijd de roomboter in blokjes en leg in een bakje op de kamado. De temperatuur mag niet boven de 25°C komen. Laat een half uur roken.
2
Schil ondertussen de witte asperges en snijd 2 cm van de harde onderkant af. Kook de witte asperges 1 min. in water met zout. Laat afkoelen.
3
Snijd 2 cm van de harte onderkant van de groene asperges en blancheer beetgaar. Koel direct terug op ijswater. Dep de witte en groene asperges droog en marineer kort met wat olijfolie, peper en zout.
4
Rasp de gele schil van ½ van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Haal de roomboter van de kamado en breng op smaak met het Maldonzout, zwarte peper en citroenrasp en -sap.
5
Verhit de kamado met kolen tot 250°C. Gril de asperges op de hete kamado op het gietijzeren grillrooster voor 2-3 min.
6
Snijd de overige citroen in partjes. Serveer de gegrilde asperges met de gerookte boter en top af met de jonge rucola, groene kruiden en partjes citroen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.