In samenwerking met:
Gerookte Eendenborst Met Balsamico Rode Wijnsiroop 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gerookte eendenborst met balsamico siroop

Wanneer wij denken aan vlees en kerst, dan denken wij aan eend. Met deze gerookte eendenborst scoor je zeker punten aan de feesttafel! Schenk er je zelfgemaakte balsamicosiroop overheen en je hebt een geweldig gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gerookte eendenborst met balsamico siroop

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Breng in een steelpan de balsamicoazijn, rode wijn en basterdsuiker aan de kook en laat dit 15 min. inkoken tot een siroop.
2
Snijd ondertussen de vijgen in kwarten, pel en snijd de sjalot in dunne ringen.
3
Verdeel de sla over de bordjes. Leg de plakjes gerookte eendenborst, vijgen en sjalot op de sla en schenk er de balsamicosiroop over.

Tip: de siroop kun je heel goed van tevoren maken. Bewaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Dan is deze een week houdbaar.
Tip: heb je eendenborst over? Gebruik het voor de lunch en maak deze paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst, geserveerd op sneetjes brood. Superlekker en heerlijk om de dag mee te breken. Of maak er een heerlijk koolhydraatarm recept mee!

Pak uit met eend tijdens het kerstdiner

Bij het feestelijke kerstdiner speelt de eend de hoofdrol op het culinaire toneel. Met vakmanschap bereid en prachtig gepresenteerd, wordt de eend het gastronomische pronkstuk van de avond. Haar goudbruine, knapperige vel belooft een ware smaaksensatie, terwijl de geur van kruiden en specerijen de verwachtingen verhoogt.

Eend, met zorgvuldig uitgekozen bijgerechten zoals sperziebonen met gember, een frisse witlofsalade met rozijnen en appel en knapperige hasselback aardappelen met knoflook-rozemarijnolie, vormt een onweerstaanbaar tafereel. Nadat de gasten hebben genoten van een verrukkelijk voorgerecht als deze gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas of een geroosterde knolselderijsoep met truffel tapende en Parmezaanse kerststerretjes.

Het serveren van eend brengt niet alleen een festijn voor de smaakpapillen teweeg, maar creëert ook een sfeer van gezelligheid en samenzijn. Terwijl de gasten genieten van deze delicatesse, delen ze de mooiste gesprekken met elkaar. Na het hoofdgerecht komt natuurlijk het dessert. Met een hemelse desserttafel voor zoete lekkernijen is de avond compleet. Van een speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs en mango-frambozen scroppino tot eggnogg panna cotta met frambozen en kerstkoekjes is er voor ieder wat lekkers te vinden op de tafel. Klinkt als een perfect kerstdiner toch?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via