Wanneer wij denken aan vlees en kerst, dan denken wij aan eend. Met deze gerookte eendenborst scoor je zeker punten aan de feesttafel! Schenk er je zelfgemaakte balsamicosiroop overheen en je hebt een geweldig gerecht.
Tip: de siroop kun je heel goed van tevoren maken. Bewaar in een goed afgesloten bakje in de koelkast. Dan is deze een week houdbaar.
Tip: heb je eendenborst over? Gebruik het voor de lunch en maak deze paddenstoelentapenade met gerookte eendenborst, geserveerd op sneetjes brood. Superlekker en heerlijk om de dag mee te breken. Of maak er een heerlijk koolhydraatarm recept mee!
Bij het feestelijke kerstdiner speelt de eend de hoofdrol op het culinaire toneel. Met vakmanschap bereid en prachtig gepresenteerd, wordt de eend het gastronomische pronkstuk van de avond. Haar goudbruine, knapperige vel belooft een ware smaaksensatie, terwijl de geur van kruiden en specerijen de verwachtingen verhoogt.
Eend, met zorgvuldig uitgekozen bijgerechten zoals sperziebonen met gember, een frisse witlofsalade met rozijnen en appel en knapperige hasselback aardappelen met knoflook-rozemarijnolie, vormt een onweerstaanbaar tafereel. Nadat de gasten hebben genoten van een verrukkelijk voorgerecht als deze gevulde zalmbonbon met kruidenroomkaas of een geroosterde knolselderijsoep met truffel tapende en Parmezaanse kerststerretjes.
Het serveren van eend brengt niet alleen een festijn voor de smaakpapillen teweeg, maar creëert ook een sfeer van gezelligheid en samenzijn. Terwijl de gasten genieten van deze delicatesse, delen ze de mooiste gesprekken met elkaar. Na het hoofdgerecht komt natuurlijk het dessert. Met een hemelse desserttafel voor zoete lekkernijen is de avond compleet. Van een speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs en mango-frambozen scroppino tot eggnogg panna cotta met frambozen en kerstkoekjes is er voor ieder wat lekkers te vinden op de tafel. Klinkt als een perfect kerstdiner toch?
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment