Geroosterde Knolselderijsoep Met Truffel Tapenade En Parmezaanse Kaaskrokantjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min

Geroosterde knolselderijsoep met truffel tapenade en Parmezaanse kaaskrokantjes

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 220˚C. Leg de blokjes knolselderij samen met 3 gekneusde teentjes knoflook op een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak voor 30 min in het midden van de oven.
2
Snipper 1 gele ui en bak deze kort met 0,5 el olijfolie in een soeppan. Haal twee van de drie knoflookteentjes tussen de knolselderij uit en voeg de knolselderij met de overige knoflookteen toe aan de soeppan. Voeg 1 liter bouillon en de kookroom toe. Pureer met een staafmixer tot een romige en stevige soep. Voeg eventueel extra bouillon toe voor de gewenste dikte.
3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan in 4 min op laag vuur goudbruin. Blijf constant de pan bewegen zodat ze niet aanbranden.
4
Druk uit het plakje bladerdeeg met een uitsteekvorm 4 sterretjes en snijd een gleufje uit de sterren zodat ze op de rand van het glas kunnen worden gezet. Bedek de sterretjes met Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. Bak de sterren in 10 min af in de voorverwarmde oven op 220 graden.
5
Serveer de knolselderijsoep in de glaasjes. Top af met 1 tl truffel tapenade, fijn gehakte peterselie, pijnboompitjes en de knapperige kaasster op de rand van het glas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Diëten
Koolhydraatarm
Soort
Soep
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via