Gestoofde Prei Met Aardappel En Kabeljauw
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw

De prei in dit recept wil je écht proeven! Door de prei te stoven in boter en kookroom trekken deze smaken er helemaal in en wordt de prei heerlijk zacht van smaak én textuur. Heerlijk in combinatie met de gekookte aardappelen en kabeljauw. Een recept voor op een doordeweekse dag, want na je werk zet je dit binnen een half uur op tafel. Ideaal!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gestoofde prei met aardappel en kabeljauw

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet in een pan net onder water met een snufje zout. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Pel intussen de knoflook en hak fijn. Snijd de prei in grove stukken en spoel eventueel zand eraf. Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en prei 2 min. aan.
3
Voeg de doperwten, groentebouillon en kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Snijd intussen de kabeljauw in stukken van ongeveer 4 cm. Voeg de kabeljauw toe aan de prei en plaats de deksel op de pan. Stoof het geheel in ongeveer 15 min. gaar.
4
Hak de takjes dille grof en voeg de laatste 2 min. toe aan de stoof.
5
Giet de aardappelen af, verdeel over de borden en serveer met de gestoofde prei en kabeljauw.

Kabeljauw: een gezond stukje vis

Kabeljauw is een veelgebruikte vissoort in de keuken en staat bekend om zijn stevige en milde witte vlees. Het is een zoetwatervis die voorkomt in de koude wateren van de Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Middellandse Zee. Kabeljauw is rijk aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vitamines, waardoor het een gezonde en voedzame keuze is.

Kabeljauw kan worden vergeleken met andere witte vissoorten zoals koolvis, schelvis en wijting. Het vlees van kabeljauw is steviger dan dat van koolvis en wijting en heeft een meer delicate smaak dan schelvis. Het kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gebakken, gepocheerd, gegrild of gestoofd. Het is ook een populaire vissoort voor fish and chips.

Kabeljauw is een veelzijdige en smakelijke vis die in veel keukens over de hele wereld wordt gebruikt. Of je het nu eenvoudig bereid met wat citroen en kruiden of er een complex gerecht van maakt, kabeljauw is een heerlijke toevoeging aan elk menu. Wil je koken met kabeljauw? Bekijk hier alle recepten met kabeljauw.

Wist je dat aardappelen afkomstig zijn uit Zuid-Amerika?

Aardappelen zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse keuken. De aardappel is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en werd in de 16e eeuw door Spaanse ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. De aardappel werd in Nederland in eerste instantie vooral gebruikt als veevoer, maar later werd het een belangrijke voedingsbron voor de mens. Aardappelen waren makkelijk te verbouwen en relatief goedkoop, waardoor het snel een populair voedsel werd onder de Nederlandse bevolking. Vandaag de dag zijn aardappelen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse keuken en worden ze op verschillende manieren bereid, zoals gekookt, gebakken en gestampt tot stamppot.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via