Gestoomde Zalm In Nori Met Couscoussalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gestoomde zalm in nori met couscoussalade

Ben jij ook een groot sushi fan? Dan is dit gerecht zeker iets voor jou. Door de zalm te stomen in norivellen krijg je de smaak van sushi, maar in een ander jasje! Deze heerlijke, gestoomde zalm wordt geserveerd met een frisse couscoussalade.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gestoomde zalm in nori met couscoussalade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het stoommandje op een pan met water en breng het water aan de kook.
2
Snijd de paprika en komkommer in blokjes en de tomaatjes doormidden. Meng in een schaaltje de wasabi mayonaise, yoghurt en peterselie tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.
3
Rol de zalmfilets per stuk op in 1 norivel. Zorg dat het norivel goed vast zit door de zijkanten dicht te plakken met een beetje water. Leg de zalmfilets voor 5 min. in het stoommandje op de pan met kokend water.
4
Meng de warme parelcouscous met de paprika, komkommer, tomaatjes en wasabi-yoghurtsaus. Serveer met de gestoomde zalm en een schijfje citroen. Tip! Ben jij helemaal fan van sojasaus? Dip de zalm dan in een schaaltje sojasaus en laat de citroen achterwege.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Melk
  • Sulfiet
  • Ei
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via