Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Houd het vruchtvlees apart. Leg de auberginehelften met de binnenkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de olijfolie en peper en zout over de aubergine. Bak de aubergines 10 min. in de oven.
3
Hak ondertussen het vruchtvlees van de aubergine fijn. Pel en snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
4
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg het vruchtvlees van de aubergine samen met de garam masala, het water en peper en zout toe. Bak 5 min. en voeg de kikkererwten, gekookte rijst en gezeefde tomaten toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het rijstmengsel. Bak het geheel nog 15 min. in de oven.
6
Hak de peterselie grof en verbrokkel de feta. Verdeel de aubergines over de borden en garneer met de peterselie en feta.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.