Nootmuskaat (gemalen) En Kneed En Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid Gevulde Mini Pompoen Met Peulgehakt 02
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde mini pompoen met Peulgehakt

Deze stevig gevulde mini pompoenen zijn een echte eye catcher op tafel! We vullen de pompoenen met peulgehakt wat we op smaak brengen met nootmuskaat voor een hartverwarmende smaak en met rozijnen en feta voor een lekkere frisse touch. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Gevulde mini pompoen met Peulgehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 10min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de boerenkool 5 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
2
Snijd ondertussen de bovenkant van de mini pompoenen. Verwijder de pitten en hol een stuk eruit. Snijd 2/3 van de peterselie fijn en ris de blaadjes van ½ van de tijm. Houd de rest apart.
3
Bereid het Verstegen Kneed & Klaar Peulgehakt Klassiek Gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de boerenkool, Verstegen Nootmuskaat (gemalen), pompoenpitten, rozijnen, gesneden peterselie en tijm erdoorheen. Verbrokkel de feta fijn en meng erdoorheen.
4
Vul de mini pompoenen met het gehaktmengsel en druk goed aan. Zet met de bovenkant erop op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het topje van de bol knoflook af. Leg de bol in aluminiumfolie en druppel de olijfolie erin en eroverheen. Pak de bol goed in met de aluminiumfolie en bak samen met de mini pompoenen 40 tot 50 min. in de oven.
5
Snijd de overige peterselie fijn en ris de blaadjes van de overige tijm. Serveer de gevulde mini pompoenen met de veldsla en tenen knoflook om zelf uit te knijpen over de pompoenen. Garneer met de peterselie en tijm.

Variatietip: wil je de mini pompoenen als recept voor het avondeten maken? Serveer het dan met (noten)rijst!    

Meer gevulde groenten 

Hoewel groenten vaak een onderdeel zijn van een recept voor het avondeten, kan je het ook gebruiken als hoofdingrediënt. Zo ga je bij gevulde groenten de groenten vullen met allerlei lekkere ingrediënten. Ideaal voor wanneer je moeite hebt met het beantwoorden van de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Probeer naast deze gevulde mini pompoen bijvoorbeeld deze heerlijke gevulde courgette met ricotta en spinazie. Dit vegetarische recept is makkelijk te maken en gewoonweg lekker van smaak. Ook lekker om eens te proberen is deze gevulde paprika caprese waarbij we de paprika omtoveren tot een koolhydraatarm recept.  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via