Gnocchi Met Makreel En Bietensaus
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gnocchi met makreel en bietensaus

Gnocchi (uit te spreken als ‘njokkie’), is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappel. Wij combineren onze gnocchi met gerookte makreel en een zelfgemaakte bietensaus; een lekker en kleurrijk gerecht.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept gnocchi met makreel en bietensaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Kook de gnocchi in 3 minuten gaar in kokend water. Spoel de gekookte gnocchi net zolang af met koud water totdat het water helder van kleur is en schep op een bord met 3 lagen keukenpapier om te drogen.
2
Verhit 3/4 van de olie in een koekenpan en verwarm op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe aan de hete olie, en laat op middelhoog vuur in 15-20 minuten krokant en goudbruin bakken.
3
Snijd de bieten in blokjes en snipper de ui. Verhit de overgebleven olie in een tweede koekenpan en bak de ui totdat deze zacht is en lichtjes kleurt. Voeg de bieten toe en verwarm deze kort mee. Schep het warme ui-bietenmengsel in een hittebestendige kom en pureer met de crème fraîche tot een gladde saus. Breng de bietensaus op smaak met peper en zout.
4
Maak de borden op met een bedje spinazie. Verdeel de knapperige gnocchi over de spinazie en schep hier een grote eetlepel saus over. Top het gerecht met de makreelfilet en Parmezaanse kaas.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via