Print opties

Sluiten

Griekse salade met gyros en pastinaak

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd samen met de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Bak de pastinaak in de zonnebloemolie in ongeveer 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de aubergine toe. Breng op smaak met de oregano, peper en zout.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg het gyros vlees toe. Bak het vlees kort op hoge temperatuur aan. Laat het doorgaren op middelhoog vuur voor ongeveer 10 min. Giet het overgebleven vet af, voordat het vlees wordt toevoegt aan de salade.
3
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de rode ui in ringen. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verdeel de sla over een schaal en voeg de gyros, pastinaak en aubergine toe. Maak de salade af met de tomaatjes, rode ui, olijven en tzatziki. Voeg de pitabroodjes toe.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.