In samenwerking met:
Halloumi wraps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Halloumi wraps

Wraps zijn altijd een goed idee, want echt alles is er lekker in! Deze keer gaan we voor wraps met halloumi in de hoofdrol. Lekker fris en ontzettend makkelijk om te maken. Voeg hier courgette en avocado aan toe voor wat groenten, diverse smaakmakers als venkelzaad en komijn en je gaat zeker genieten!

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept halloumi wraps

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Doe de helft in een kom en pers de citroen erboven uit. Schep om en houd apart. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd beide helften in plakken van ca. een ½ cm.
2
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en roerbak de overige rode ui met het venkelzaad 8 min. op middelhoog vuur. Voeg na 5 min. de courgette en komijn toe en bak mee. Haal de pan van het vuur.
3
Snijd ondertussen de halloumi in plakken van een ½ cm. Verhit de overige olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi in 6-7 min. knapperig aan beide kanten.
4
Snijd ondertussen de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak het vruchtvlees met een vork fijn in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Halveer de kropjes baby romaine sla in de lengte en snijd in reepjes. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Verdeel de avocado, gebakken courgette en rode ui, halloumi, baby romaine en ingelegde ui over het midden van de tortilla’s, laat aan de onderkant een stukje vrij. Besprenkel de wraps met 2 el citroensap (per 4 personen) van de uien. Vouw de onderkant van de wraps naar boven en dan de zijkanten naar binnen, rol de wraps verder op. Halveer schuin en serveer.

Wat is halloumi?

Heb je al eens gehoord van halloumi? Dit is een Cypriotische kaas, gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk en daarna gestremd met enzymen. Doordat halloumi een rubberachtige consistentie heeft, kan je het gemakkelijk bakken. Ideaal voor vegetariërs, omdat je zo toch de structuur van vlees behoudt. Qua smaak zit halloumi tussen feta en mozzarella in, maar het heeft een vrij zoutige smaak. Het bevat lekker veel eiwitten en hierdoor is het ook een favoriet voor in vegetarische recepten. Benieuwd naar welke recepten je met halloumi kan vinden op Eatertainment? Je vindt ze allemaal onder halloumi recepten!

Wat kan je allemaal doen met halloumi?

Halloumi kan je rauw eten, maar het is toch het lekkerste om het te bereiden. Snijd de halloumi in dunne plakjes en bak of gril ze in een pan. Omdat halloumi niet smelt, krijgt het een krokant korstje en een knapperige bite. Er zijn tal van recepten die je kan maken met halloumi. Eén van onze favoriete recepten is de Griekse maaltijdsalade van de BBQ. De halloumi gril je op de barbecue, waardoor het mooie grillstrepen krijgt. Heerlijk in combinatie met de olijven en gegrilde paprika. Aan soep kan je ook halloumi toevoegen. Zo kiezen we in deze erwtensoep voor krokant gebakken halloumi. Je mist geen enkel moment het spek!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via